Ostale vesti

Nikolić: Još jači akcenat na rad sa mladima

Predsednik FK Radnički Zoran Nikolić danas je kazao na treningu mlađih selekcija kluba da će klub još veću pažnju posvetiti mladim selekcijama jer upravo u tim selekcijama stasavaju buduće fudbalske nade pirotskog fudbala. Osim Pirota, radiće se na dovođenju talenata i iz ostalih gradova Pirotskog okruga, kazao je Nikolić. Sa mladim nadama rade iskusni treneri Bratislav Mitrović i Stefan Ćirić, kao i poznati internacionalac Rade Manić kome pomaže Bratislav Savić. 

-Pozivam svu decu koja vole fudbal da dođu, uključe se u rad mlađih selekcija i nadam se da ćemo za dve do tri godine imati rezultat, da će omladinci imati kvalitet, pa samim tim i prvi tim. Trenutno u prvom timu od 11 prvotimaca devet su poreklom iz Pirota i okoline. Mnogo je lakše kada imamo osnovu iz našeg kraja jer je onda lako dovesti još jednog ili dva igrača sa strane. Ja se nadam da će ovakva politika dati sportske rezultate kakve naš klub i naš grad zaslužuju-kazao je Nikolić.

Ivan Džunić kaže da sada sa mladim nadama rade i novi treneri, među kojima je sigurno najpoznatije ime Rade Manić, poznati internacionalac koji je slavu pirotske škole fudbala proneo širom sveta. 

-Sa mladim selekcijama sada rade Bratislav Mitrović, Stefan Ćirić, Rade Manić i Bratislav Savić, koji pomaže Maniću. Treneri sa decom rade u segmentima, odnosno svaki od trenera sa decom radi jedan segment, na primer tehniku ili koordinaciju i kvalitet rada nogu-kazao je Džunić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker