Sport

Nikola Đurđić postao miljenik ljubitelja fudbala u Skandinaviji, odigrao sezonu za pamćenje u Hamarbiju

Poznati pirotski internacionalac Nikola Đurđić odigrao je fenomenalnu sezonu u dresu švedskog Hamarbija, postigavši čak 13 golova i osam asistencija. U razgovoru za Pirotske vesti Nikola kaže da je izuzetno zadovoljan poslednjom sezonom i da su njegovi planovi vezani za ekipu Hamarbija koja je u velikoj ekspanziji. Protekla sezona za ekipu Hamarbija je inače najuspešnija u zadnjih 15 godina, ostvaren je odličan plasman na kraju sezone – deoba trećeg mesta, što je bilo gotovo nezamislivo imajući u vidu podatak da je Hamarbi igrao u drugoj ligi od 2010. do 2015. godine, a poslednjih par godina, tačnije prošle godine, završio kao deveti tim na tabeli. Đurđić je zahvaljujući svojim bravuroznim igrama, ali i  brojnim asistencijama postao jedan od miljenika štampe u Švedskoj i Skandinaviji pa ga s dobrim razlogom uticajni mediji u Švedskoj svrstavaju među glavne “krivce” za veliki uspon Hamarbija i porast ambicija kluba. 

Đurđić je poslednjih dana boravio u Pirotu, gradu u kome je i rođen i ponikao i kome se uvek rado vraća.

-Hamarbi je zaista veliki klub sa najvećom armijom navijača u Skandinaviji. Prosek na svakoj utakmici je između 23.000 i 24.000 posetilaca što je za Skandinaviju izuzetna posećenost. Produžio sam ugovor sa Hamarbijem do 2022. godine i postoji mogućnost da naredne godine ponesem kapitensku traku što će mi biti samo dodatni motiv za novu sezonu-kaže Đurđić i dodaje da već februara kreću pripreme za novu sezonu koja će u Švedskom prvenstvu biti verovatno uzbudljivija nego ikada.

-Svi klubovi su se pojačali, mnogo su uložili,  i Malme i mnogi drugi, tako da nas očekuje zaista žestoka borba tokom narednog prvenstva. Pojačava se i Hamarbi pa će naredna sezona predstavljati veliki izazov za sve nas. Pripreme počinju u februaru, krajem marta igra se Kup i onda kreće nova sezona-kazao je Đurđić za Pirotske vesti.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker