Kultura

Ničim izazvan na Osveženje festu

Ove godine će na Osveženje festu nastupiti jedan od najpopularnijih domaćih bendova Ničim izazvan, saopštili su organizatori. Ničim izazvan je već nastupao ali u daleko manjem prostoru, u Omladinskom kulturnom centru. Zbog velikog interesovanja i zahteva Piroćanaca, ovaj bend će ponovo nastupati u Pirotu, ovoga puta u daleko većem prostoru.  Osveženje festival biće održan 7. avgusta u tvrđavi Momčilov grad.

nicim izazvan osvezenje

NIčim izazvan je sastav formiran u proleće 2011. od strane Bojana Gluvajića (vokal i gitara) i Borisa Bakalova (vokal). Karakterišu ih iskreni tekstovi inspirisani ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. Tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka.

U proleće 2012. uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te saradnje nastaje prvi singl ”O tebi”.
Glasovima slušalaca pesma „O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92. Sredinom aprila prošle godine objavljuju svoj prvi studijski album pod istoimenim nazivom.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker