Gradska hronika

Nezadovoljni građani i toplana izgladili nesporazume

Predstavnici žitelja naselja Centrala koji su nezadovoljni kvalitetom grejanja danas su se u zgradi opštine Pirot sastali sa rukovodstvom Gradske toplane kako bi se razrešili problemi na koje se meštani ovog naselja već duže vreme žale. Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Vladan VasićDSC_9115_resize

Predstavnici Gradske toplane prezentovali su meštanima ovog dela grada rezultate merenja temperature u stanovima koja su vršena, na osnovu kojih su temperature u predviđenim granicama koje iznose 20 stepeni uz toleranciju od plus ili minus dva stepena, što je u skladu sa ugovorima koje su građani potpisivali prilikom priključenja na sistem daljinskog grejanja.

Predstavnik nezadovoljnih građana Milan Paunović kazao je da je sastanak bio konstruktivan i da je nađeno rešenje koje podrazumeva da se održi kvalitet grejanja koji je u poslednjih nekoliko dana.

-Posle peticije građana grejanje je značajno poboljšano i mi tražimo da se sa ovakvim grejanjem nastavi i što se tiče građana nikakvih problema neće biti-kazao je Paunović.

Sastanku je u vidu posrednika prisustvovao i predsednik opštine Vladan Vasić.

-Mislim da smo nakon današnjeg sastanka približili stavove jer su mnoge stvari koje su građani do sada procenjivali a da pritom nisu imali prave informacije razjašnjenje i nadam se da će u narednom periodu korisnici grejanja biti zadovoljni.  Ljudima smo objasnili šta znači tarifni sistem, šta znači promena načina naplate u odnosu na raniji način naplate, ali i sa problemima sa kojima posluju sve toplane u Srbiji koje su ograničene samo na mazut kao energent. Zastarelost sistema je takođe problem jer su podstanice stare po 30, 40 godina, ali smo mnogo para uložili u izgradnju nove energane “Senjak” na koju će naredne godine biti priključeno naselje Centrala.  Promenićemo i sve podstanice u gradu što će se značajno odraziti na poboljšanje kvaliteta daljinskog grejanja-kazao je predsednik Vasić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker