Gradska hronika

Neverovatna potraga za kravama na Staroj planini

Početak ovogodišnje sezone ispaše stoke na staroplaninskim suvatima, za braću Jugoslava i Bratislava Živklovića iz sela Pokrevenik, pretvorio se u noćnu moru. Dve krave, koje su izgonili na Vrtibog, iz nekog razloga su se udaljile od ostatka stoke i jednostavno izgubile!

braca zivkovici sa kravom

Bilo je to tačno pre mesec dana i od tada su ovi stočari krenuli u potragu koja se na svu sreću okončala uspešno.Jednu kravu su pronašli pre  petnaest dana, a drugu pre dva dana.

-Prosto je neverovatno da ih nisu rastrgli vukovi i da su, hvala Bogu žive i zdrave. Za proteklih mesec dana prevalili smo bar 1000 kilometara, a planinu smo bukvalno pretresli od Dojkinaca do Zaskovaca. Prvu kravu smo našli na nekih desetak kilometara od Vrtiboga, a drugu čak u Zaskovcima kod Saše Ramadana, koji je primetio da luta i privezao je , a zatim nas pozvao-kazali su Živkovići Pirotskim vestima.

Živkoviće su od ovakve maratonske potrage  odvraćali i mnogo iskusniji stočari koji su bili sigurni da  su krave rastrgli vučji čopori ili da si otišle u susednu Bugarsku, medjutim, njihova upornost se očigledno isplatila.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker