Obrazovanje

Nenad Đorđević: Svi naši projekti su investicije u ljudske resurse

Bez izuzetka, sve osnovne i srednje škole u Pirotu, veliku pažnju posvećuju izradi i realizaciji različitih projekata u cilju unapređenja svoje nastave, obrazovanja i uslova rada. Danas pažnju posvećujemo Mlekarskoj školi “Dr Obren Pejić sa Domom učenika”. Njihovo angažovanje na ovom planu primetila je i lokalna samouprava, koja inače pruža veliku podršku svim školama i u ovom pogledu. O Savindanu grad Pirot uručio je Diplomu “Sveti Sava” timu za pisanje i realizaciju projekata Mlekarske škole. Direktor, Nenad Đorđević, kaže da je veoma ponosan što je njihov rad zapažen i sa ovim aktivnostima se nastavlja, planovi su vrlo ambiciozni.

“Pored ostalih timova koji rade na podizanju kvaliteta rada u Školi, imamo i tim za planiranje i realizaciju projekata. Ove godine dobili smo laskavo priznanje za postignute rezultate. Naš tim postoji od kada sam izabran za direktora, oko tri godine. Pored mene u timu su, upravnik Doma učenika, Milan Surlandžis, i nastavnik engleskog jezika, Saša Rangelov. U prethodnom periodu zaista je bilo mnogo aktivnosti oko projekata. Najpre smo realizovali projekat “Izgradnja spoljne hidrantske mreže”. Te iste 2018. godine sledi jedan internacionalni projekat u cilju obrazovanja i usavršavanje đaka. Imali smo dve nedelje stručnu praksu. To je projekat koji smo uradili sa fondacijom Tempus kroz program Erazmus plus. Ovo mi je veoma drag projekat jer je posvećen učenicima, a škole bez učenika nema. Zatim smo rekonstruisali krov Škole. Sledi projekat izgradnje objekta otvorene učionice u prirodi, zatim projekat na osnovu kojeg smo izgradili ogradu pored Ulice Nikole Pašića, čime je naš prostor postao lepši i funkcionalniji za same učenike i stanare Doma”.

U toku je još jedan veliki projekat, kaže Đorđević. Radi se o mobilnosti đaka. Opet je tu Fondacija Tempus i program Erazmus plus.

“Učenici naše Škole svih obrazovnih profila, ukupno osam u pratnji jednog nastavnika, provešće dve nedelje u Beču. Projekat je od velikog značaja za Školu i učenike. Na ovaj način dobiće stručno usavršavanje, pored praktičnih, već stečenih znanja. Samim tim obogatiće svoj duh i kulturu što će boraviti dve nedelje u Beču. Vrednost ovog projekta je 17.000 evra, a planira se u aprilu, mada će sve zavisiti od razvoje epidemiološke situacije”.

Jedan od napisanih projekata je izgradnja spoljašnjih sportskih terena vrednosti deset miliona dinara. Projekat je na listi kapitalnih investicija grada Pirota. Đorđević kaže da ne očekuje samo pomoć lokalne samouprave sa kojom, kako ističe, Škola ima izuzetnu saradnju. Apliciraće se za sredstva kod Ministarstva prosvete, Ministarstva pravde, stranih ambasada i drugih fondova. Kao kruna sveg ovog rada na projektima jeste projekat izgradnje Poslovno edukativnog objekta sa kuhinjom i trpezarijom.

“Reč je o projektu koji ima veliki značaj za Mlekarsku školu i sam grad. Projekat je urađen, njegova vrednost je impozantna i iznosi skoro sto miliona dinara. Nadam se da ćemo u nekoliko faza uspeti da obezbedimo sredstva u periodu od narednih pet godina. Svi ovi projekti su infrastrukturne prirode, ali se odnose na investicije u ljudske resurse. Imamo još nekoliko novih idejnih projekata, ali od ideje do realizacije put je veoma dug” – kaže, direktor, Đorđević.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker