Gradska hronikaOstale vesti

Nemačka  organizacija ASB u saradnji sa lokalnom samoupravom pomaže ugroženim porodicama u Pirotu

Nemačka  organizacija ASB, jedna od najvećih organizacija u Nemačkoj u oblasti pružanja socijalnih usluga na kojima zapošljava preko 15.000 ljudi, prisutna je i u Pirotu kroz brojne projekte u oblasti   humanitarne i socijalne delatnosti. U ovoj organizaciji ističu da će zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom mnoge porodice u Pirotu dobiti krov nad glavom, podrašku u zapošljavanju ili bolje uslove za život.

Saradnja između udruženja ASB, države koja ugovara ovakve vrste projekata i lokalnih samouprava, ključna je za uspešnu realizaciju projekata, kaže, Žorica Živojinović iz ASB-a. To su projekti koji se realizuju u saradnji sa gradom, Centrom za socijalni rad, Nacionalnom službom za zapošljavanja gde se pomaže konkretnim porodicama kojima je potrebna pomoć.

Živojinovićeva kaže da se u Pirotu radi rekonstrukcija 20 kuća romskih porodica, završen je Dobrosusedski klub za decu koji uskoro počinje da radi. U saradnji sa Gradom Pirotom rekonstruisan je i opremljen stan za mlade koji izlaze iz hraniteljskih porodica. Po javnom pozivu za ekonomske grantove u Pirotu  će oko 40 porodica dobiti mašine, opremu ili zapošljavanje u firmama biti podržano u procesu zapošljavanja.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker