Lokalna samouprava

Naučno-tehnološki park Niš predstavio svoj rad i program namenjen kompanijama i timovima koji razvijaju inovativna tehnološka rešenja

U organizaciji grada Pirota, ZIP centra za mlade Pirot i Naučno tehnološkog parka Niš predstavljene su aktivnosti NTP Niš u proteklih godinu dana, sa posebnim osvrtom na Program “Raising Starts” u okviru projekta koji realizuje NTP Beograd uz podršku Vlade Švajcarske u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak.

Aleksandra Ristić, saradnik za podršku start ap kompanijama NTP Niš, kaže da je cilj njihovog boravka u Pirotu predstavljanje aktivnosti Naučno – tehnološkog parka Niš u proteklih godinu dana, s o bzirom da su u oktobru ove gdine obeležili godinu dana operativno rada NTP Niš i da su uspeli da okupe zajednicu od 47 kompanija članova na šta su veoma ponosni.

“Pored toga tu smo da predstavimo Program “Raising Starts” koji je otvoren do 28. decembra i koji je namenjen start ap timovima i start ap kompanijama kako u regionu južne i istočne Srbije tako i za celu Srbiju. Taj program podrazumeva stručnu i finansijsku podršku za start ap timove i kompanije u najranijim fazama koje razvijaju neko inovativno tehnološko rešenje, odnosno novi proizvod i uslugu i obuhvata intenzivne obuke za razvoj biznisa, mentorsku podršku, tako i finansijsku podršku do 15.000 švajcarskih franaka bespovratno”- rekla je Ristićeva.

Direktorka Zip centra u Pirotu, Mira Zlatkov, kaže da se na ovakav način nastavlja saradnja sa Naučno-tehnološkim parkom Niš čiji su saradnici od samog osnivanja. Radi se sa istim ciljem, a to je podrška početnicima u poslovanju, razvoju inovativnih ideja i biznisa. Do sada su zajednički reaizovali veliki broj aktivnosti i u planu je nastavak saradnje. Ona je najavila da će sutra, 16. decembra, učenici srednjih škola Pirota obići Naučno-tehnološki park Niš kako bi se upoznali sa kompanijama koje tamo posluju i sa zanimanjima u okviru Naučno-tehnološkog parka.

U ime grada Pirota učesnike je pozdravio, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker