Gradska hronika

Nastavlja se izgradnja Koridora na deonici Pirot-Dimitrovgrad

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović i izvršni direktor bugarske kompanije Trace Group Hold plc. Miroslav Kalčev Manolov potpisali su ugovor o nastavku izgradnje deonice Koridora 10  Pirot (Istok) – Dimitrovgrad na autoputu E 80.

Ilustracija
Ilustracija

Na deonici Pirot (Istok)-Dimitrovgrad preostali su radovi ukupne dužine 14,3 km,  rok za izgradnju je 450 dana.

Vrednost ugovorenih radova je 19,484,810.37 EUR.

Kompanija Trace Group Hold plc izabrana je kao najpovoljniji ponuđač od  ukupno 11 zainteresovanih ponuđača koji su učestvovali u otvorenom međunarodnom tenderskom postupku.

 Proces završetka izgradnje autoputa od Pirota do Dimitrovgrada na deonici na kojoj je ranije bila angažovana austrijska ”Alpine Bau Gmbh”, kontrolisaće pored predstavnika Koridora Srbije i eksperti Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, iz čijeg se kredita finansira nastavak izgradnje ove deonice Koridora 10.

_DSC259225. aprila 2014. godine održano je i otvaranje tendera za nastavak izgradnje deonice Koridora 10 Obilaznica Dimitrovgrada – granica sa Bugarskom (preostali radovi), na autoputu E 80.

Za izgradnju pomenute deonice dostavljeno je ukupno 6 ponuda zainteresovanih ponuđača: Construcciones Rubau S.A. (Španija), Trace Group Hold (Bugarska), JV: OHL žš, OHL and Putevi Užice AD (Češka), JV: Euro-Asfalt doo, MD Gradnja Inženjering Transport doo and Ingrap Omni doo (Bosna i Hercegovina), Integral Inženjering AD (Bosna i Hercegovina) i JV: Strabag AG and Vojvodina Pančevo (Austrija).

Na deonici Obilaznica Dimitrovgrada – granica sa Bugarskom preostali su radovi ukupne dužine 5,8km, pun profil; 7 mostova dužine od 20m do 500m, raspona 30-35m, pun profil. Rok za izgradnju je 450 dana.

Na ovoj deonici ranije je bila angažovana austrijska kompanija ”Alpine Bau Gmbh”.

Sve pristigle ponude morale su da sadrže garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 500.000 evra.

U pitanju je otvoreni međunarodni postupak sproveden u skladu sa ICB procedurom (international competitive bidding), a prema procedurama navedenim u vodiču Svetske Banke (Guidelines: Procurement under IBRD Loans and IDA Credits (izdanje iz maja 2004, revidovano u oktobru 2006).

Ugovor će, nakon postupka evaluacije koji podrazumeva proveru tehničkih kvaliteta i računsku proveru svih ponuda, biti dodeljen najniže ocenjenoj suštinski odgovarajućoj ponudi koja zadovoljava i druge postkvalifikacione kriterijume.

_DSC4141Izvor: Koridori Srbije

Fotografije: Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

  1. Citat:” Proces završetka izgradnje autoputa od Pirota do Dimitrovgrada na deonici na kojoj je ranije bila angažovana austrijska ”Alpine Bau Gmbh”, kontrolisaće pored predstavnika Koridora Srbije i eksperti Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, iz čijeg se kredita finansira nastavak izgradnje ove deonice Koridora 10”
    Ako ih kontrolišu kao što su kontrolisali ”Alpinu”, nek na vreme raspišu novi tender sve će to poreski obveznici Republike Srbije platiti i do poslednjeg evrocenta.

  2. Јашта ћемо него да платимо,цели аутопут је,на мостови, ваљда да се не копа земља и не унитава природа………

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker