Obrazovanje

Nastava na pirotskom Odseku ATVSS odvija bez ikakvih problema, uskoro završetak projekta prelaska na centralno grejanje

Nedavno je zgrada Akademije tehničko vaspitačkih strukovnih studija, nekada Pedagoška akademija Pirot, priključena na gradski daljinski toplovod. Posle mnogo godina ugašena je stara kotlarnica na ugalj i drva i uskoro će, posle završetka radova na unutrašnjim grejnim instalacijama, početi grejanje u Akademiji u čijim se prostorijama nalazi i Srednja stručna škola Pirot. Prema rečima, rukovodioca Odseka Pirot, Emilije Popović, nastava je organizovana tako što studenti druge i treće godine imaju onlajn nastavu, a studenti prve slušaju predavanja. Radovi na centralnom grejanju nisu razlog ovakvog organizovanja nastave, s obzirom da postoje uslovi za zagrevanje prostorija na električnu energiju.

akademija tehničko vaspitačkih strukovnih studija u pirotu

Emilija Popović s ponosom ističe uspeh koji je Akademija tehničko vaspitačkih strukovnih studija postigla u ovoj i pretprošlog godini u uslovima epidemije i organizovanja nastave na daljinu, a trenutno se realizuje veoma značajna investicija – prelazak na centralno grejanje, što, takođe, ne ometa odvijanje nastave.

“Uspeli smo da jednu ovako veliku i kapitalnu investiciju realizujemo. U pitanju je, ni manje ni više, nego tri hiljade kvadrata Akademije tehničko vaspitačkih strukovnih studija, nekada Pedagoška akademija. Naši kotlovi su iz šesdesetih godina, pored toga koristili smo ugalj za grejanje. Ovu veliku investiciju, nadam se, završićemo uskoro, naravno to nije razlog onlajn nastave za drugu i treću godinu u ovom momentu, a kažem, još jednom, ponosni smo na uspeh koji smo ostvarili u ovoj teškoj godini”- rekla je, pored ostalog, Popovićeva.

Dragoslav Mančić, direktor Srednje stručne škole u Pirotu kaže da se trenutno nastava učenika ove Škole odvija tako što prepodnevna smena ima onlajn nastavu, a nastava popodnevne smene održava se u Ekonomskoj školi i tako naizmenično.

Projekat prelaska na centralno grejanje Akademija tehničko vaspitačkih strukovnih studija realizuje uz podršku resornog ministarstva i Uprave grada Pirota.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker