Gradska hronika

Našli i vratili pun novčanik iako platu nisu primili deset meseci

Lela i Vlada Antonović, iz Malog Jovanovca, sa kćerkom Miljanom, učenicom Medicinske škole, održali su lekciju iz poštenja i vratili veru u ljude. Ovi supružnici koji su poslednje zarade  primili prošlog septembra u “Aha Mura-Prvi maj” pronašli su novčanik sa popriličnom svotom novca  vratili ga vlasniku.

 

image
Vlada i Lela Antonović sa sinom Stefanom

Antonovići su krenuli kod kućnog prijatelja i usput pronašli novčanik  Srđana Pejčića iz Berilovca. Osim platnih kartica i  lične dokumentacije , u buđelaru je bila i poprilična suma para, koje je Pejčić spremio za svadbu, koje  verovatno ne bi ni bilo da nije ljudi poput Andonovića.

-Ni jednom trenutka se nismo dvoumili.  Na osnovu podataka iz lične karte smo saznali vlasnika i vratili mu sve .  Svakom se može dogoditi da izgubi  neku stvar. Naši stari su nas učili da “Ono što nije tvoje nikad ne može biti tvoje” i toga smo se oduvek držali-kažu za Pirotske vesti ovi pošteni ljudi.

 

P.V.

Slične vesti

5 Comments

  1. Свака част. Прави људи. На таквима још почива овај свет. Да није таквих и сличних џукеле би га скроз урушиле. Мени нажалост, неки примитивац није вратио документа иако у торбици није било ни пребијне паре.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker