Kultura

Naša mlada sugrađanka Ana Ristić, budući filmski producent, deo je ekipe filma “Ludnica subotnje večeri” sa Evom Ras, Goranom Nikolićem, Rastkom Jankovićem…

Ana Ristić, studentkinja druge godine Fakulteta dramske umetnosti u Beogradu, deo je filmske ekipe kratkometražnog filma "Ludnica subotnje večeri" u kome se pojavljuju između ostalih i Eva Ras, Rastko Janković, režira Goran Nikolić...

Naša mlada sugrađanka Ana Ristić student je druge godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na smeru Filmske i televizijske produkcije u klasi sa još svega osam studenata iz cele zemlje, koji su još na prijemnom ispitu prošli izuzetno rigorozne kriterijume. Ova grupa budućih reditelja, producenata, filmskih i televizijskih stvaralaca trenutno radi na snimanju “klasnog filma” – kratkometražnog ostvarenja pod nazivom “Ludnica subotnje večeri”, u režiji Gorana Nikolića, a pod mentorstvom profesora FDU Milana Todorovića, uspešnog producenta i reditelja.

ana ristić, foto tamara remenski
Ana Ristić, fotografija Tamara Remenski

Reč je o komediji situaciji i zablude, koja obrađuje tematiku ljudskog društva smeštenog između banalnosti i romanse, a Ana je glavni organizator snimanja.

groznica subotnje večeri
Detalj sa snimanja – foto Tamara Remenski

-Na klasi nas je trenutno osam devojaka i jedan dečko, a film smo radili u okviru ispita iz glavnog predmeta Filmska produkcija 4, pod mentorstvom profesora Milana Todorovića, uspešnog producenta i reditelja. Reditelj je Goran Nikolić; glavne uloge tumače Matea Milosavljević, Andrea Ržaničanin i Gordana Paunović, a tu su i Rastko Janković, Milan Pajić, Đorđe Mitrović, Anastasija Stošić, Eva Ras, kao i estradna zvezda – Kija Kockar. Što se moje uloge na pomenutom filmu tiče, u skladu sa zvanjem filmskog producenta kojem težim, ona se našla iza kamere, u vidu glavnog organizatora. Iako sam radila na mnogim projektima u sklopu fakulteta, kao i na par njih privatno,  na ovaj film, koji tek čeka premijeru, sam definitivno najponosnija, zato što u celosti pripada Klasi FTV produkcije 2018., kojoj, pak, ja pripadam. Maksimalno smo se potrudili da ovaj naš film bude jednako dobar kao i drugi, već snimljeni, klasni filmovi starijih kolega,  uprkos ne tako povoljnim prilikama za snimanje studentskog filma u doba korone, i uspeli da od ideje, „Ludnicu subotnje večeri“ napokon realizujemo-kaže Ana za Pirotske vesti.

groznica subotnje večeri snimanje
Detalj sa sanimanja – fotografija Tamara Remenski

-Kao glavni organizator, imala sam veoma kompleksan i zahtevan zadatak koji je zahvatao skoro sve segmente produkcije filma. Morala sam da se trudim da u svakom trenutku ispratim sve novosti, koordinišem svim sektorima, bavim se raznim problematikama svih članova ekipe, organizujem prevoz ljudi na set i sa seta, bavim se keteringom, čujem se sa svima po milion puta dnevno (od glumaca do vozača kombija sa rasvetom), pa čak kuvam kafe ekipi i statistima. No, na kraju dana smo ipak svi zajedno učestvovali u stvaranju jednog filma, gde je svako svakome pomagao i ne može se reći da smo izolovano radili strogo na svom zadatku. Moram da priznam da su mi se ta četiri snimajuća dana pretvorila u jedan, s obzirom na to da maltene nisam ni spavala. Bilo je mnogo znoja, stresa, pa čak i suza,  ali jedino važno je da se sve to na kraju isplatilo! Sve ovo smo postigli zajedničkim radom, a ipak sami. Podržali su nas mnogi sponzori i na tome smo im mnogo zahvalni jer je više nego očigledno da bez njih ne bismo uspeli. Privukli smo veliku pažnju medija i zbog toga mi je izrazito drago, jer naš marketing trenutno cveta. A nadamo se da će posle premijere ljudima biti drago što su verovali u nas. Verujem da u filmskoj industriji ima mesta za svakoga ko radi na sebi i ima želju da jednog dana njegova dela stignu do auditorijuma. Raduje me činjenica da Pirotski okrug, naročito u poslednje vreme, privlači talentovane stvaraoce iz svih delova sveta te se možemo pohvaliti da se dosta toga trenutno snima u našem kraju. Isto tako me raduje činjenica da ću i ja narednog proleća imati prilike da radim na našim prostorima kao asistent režije jednog kratkometražnog filma, podržanog od strane Filmskog centra Srbije-kaže Ana za Pirotske vesti.

groznica subotnje večeri tamara remenski ana ristić
Detalj sa snimanja – foto Tamara Remenski

 

ekipa filma Ludnica subotnje večeri
Filmska ekipa – foto Tamara Remenski

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker