Sport

Nakon više od 150 zemalja, Trka mira prošla i kroz Pirot

 

Danas je karavan Trke mira prošao kroz Pirot. Nekoliko desetina trkača iz Rusije, Engleske, Amerike, Italije i drugih zemalja, uz grupu trkača iz Srbije, pronelo je kroz Pirot baklju, koja će nakon Pirota, nastaviti svoj put ka susednoj Bugarskoj.

trka mira pirot_4

Koordinator trke za Srbiju, Predrag Knežević, kazao je da je karavan Trke mira do sada prošao kroz više od 150 zemalja sveta.

-Poruka Peace Run-a je veoma jednostavna: ako možemo da trčimo zajedno u miru i u harmoniji, onda možemo i da živimo zajedno u miru i u prijateljstvu! Svako od nas može da promeni svet tako što će dati živi primer drugima i simbolično načiniti prvi korak! U tom duhu možemo da potrčimo sa bakljom, da pretrčimo nekoliko kilometara sa njom ili da je na trenutak uzmemo u ruke i predamo je dalje.  Svaki korak se računa-kazao je Knežević.

trka mira pirot_5

Nažalost, zbog jake kiše, umesto na centralnom gradskom trgu, primopredaja Baklje mira je izvršena u sali Doma kulture, a goste je u ime grada Pirota pozdravio predsednik Skupštine grada Pirota Milan Popović.

-Nadam se da smo svi shvatili šta simbolizuje baklja i ovaj karavan. Baklja treba da prođe kroz što više ruku, kako bi svi shvatili koliki je značaj mira i kako bi se poruka mira proširila što više-kazao je Popović.

trka mira pirot_1

Pokrovitelj Trke mira, na njenom delu kroz Srbije, je Narodna skupština Republike Srbije.

trka mira pirot_3

 

trka mira pirot_2

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker