Kultura

Najtraženiji domaći bendovi na Osveženje festu

Osveženje festival je od svog početka 2008. godine, kao mali festival lokalnog karaktera, stigao do jedne od najpoželjnijih destinacija domaćih bendova. Uz mnogo enegije i podrške lokalne i regionalne publike uspeli smo da stvorimo tradiciju i nešto što se podrazumeva i željno isčekuje svakog leta u Pirotu.

Prvobitna ideja je bila napraviti koncert alternativnijeg tipa koji će ponuditi mladim ljudima priliku da čuju heroje svoje mladosti iz perioda 90tih. Svake godine festival je rastao po malo, svi smo učili puno svake godine i što je navažnije osluškivali potrebe posetilaca a s druge strane pratili trendove na regionalnoj sceni. Osveženje fest ove godine slavi svoje osmo izdanje i sa ponosom ističe da će ovaj festival posvetiti mladim naraštajima, novim bendovima koji osvajaju scenu. Od početka je Osveženje festival težio da promoviše te mlade ljude koji se razlikuju, ne prave kompromise, prkose meinstrimu, iznose svoj stav, bendove koji žele da pokažu nešto drugačije. Nadamo se da će ovogodišnji festival ispuniti tu misiju u potpunosti.

Festival će otvoriti mladi komični Hip Hop sastav LAGANO KVO iz Pirota. Braća Filipović će uz podršku DJ Pahe promovisati svoj album prvenac, upravo objavljen.

ARTAN LILI, najpoželjnije ime ovogodišnjihg festivala u regionu nije potrebno mnogo predstavljati. Nastali tek 2013. brzo su postali hit sa svojim singlovima “Ako stanemo tu” “Srce” ” Džoni”. Noise-pop četvorka iz Beograda posle niza festivala u regionu nastupiće i na ovogodišnjem Osveženje festivalu.

NIČIM IZAZVAN, ljubimci pre svega ženske populicije. Šarmantni “košarkaši” po drugi put ove godine u Pirotu. Prvi nastup u OKCu ove godine je bio iznad svih očekivanja a tražila se karta više. Bend je formiran 2011. godine  na relaciji Vrbas-Beograd. U početku je njihova muzika bila inspirana zvukom Haustora i pod velkikim uticajem Rundeka da bi kasnije formirali svoj prepoznatljiv zvuk. Veliki broj muzičara (njih 9) stvara na bini specifičnu atmosferu i pokrenuće nas na đuskanje ove avgustovske večeri.

MORTAL KOMBAT ne toliko nov bend koliko uporan, originalan, posvećen i naravno alternativan. Kritika društva i nekih svakodnevno prihvaćenih stvari, oštre gitare, težak zvuk,ali pre svega ironija i sarkazam u njihovim tekstovima: to je ono po čemu prepoznajemo “Smrtonosnu šorku”. Tri albuma, bezbroj nastupa po EX YU, i čuveni tradicionalni Antievrivizijski koncert svake godine. Prošle godine su u OKCu napravili koncert za pamćenje, ništa manje ne očekujemo ni na festivalu.

BOURBON STREET je svojevrsna supergrupa iz Plovdiva- Znamo ih iz rock i alternativnih bendova plovdivske scene, a ove godine nam donose rock blues fusion zvuk, pravi način da nas uvedu u žestoko festivalsko veče.

Po tradiciji festival će zatvoriti pirotski DJ. Ove godine za Afterparti je zadužen DJ MIMI. Očekujte igranku do ranih jutarnjih časova uz zvuke swinga, fanka, popa i dens muzike.

Osveženje fest 2015. Tvrđava Pirot, 7.avgust 2015. 20h.
Cena karte 300 dinara na ulazu, 250 u pretprodaji.

Festival su pomogli Ministarstvo Omladine i sporta Republike Srbije i Lokalna samouprava Pirot. Festival organizuje UG Osveženje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker