Kultura

Nagradni konkurs povodom obeležavanja Međunarodnog dana arhiva – 9.juna

Istorijski arhiv u Pirotu, u skladu sa svojom osnovnom delatnošću i ulogom Čuvara prošlosti, ljudi i događaja, a povodom Međunarodnog dana arhiva-9.juna, raspisuje nagradni literarni, likovni i foto konkurs za decu iz predškolskih ustanova, učenike svih osnovnih i srednjih škola na nivou Pirotskog okruga, i sve građane sa teritorije Pirotskog upravnog okruga.

Život će ozdraviti i vanredno stanje će se jednom završiti. Ono što smo preživeli, šta smo radili i uradili, kako smo se čuvali i ponašali, snašli i pronašli u svim ovim danima, treba da sačuvamo od zaborava. Za nauk, primer, potvrdu ili kritiku godinama i generacijama koje dolaze, za neka nova istraživanja, ocene i procene. Zato su i teme za ovogodišnji konkurs posvećene ovom vremenu i aktuelnim dešavanjima:

1. Život u gradu u “Doba korone”
2. Moj život pod maskom i u rukavicama
3. Pogled sa terase (prozora, iz dvorišta)
4. Ljudske naravi u vremenu straha i neizvesnosti
5. Mogu li humanost i međuljudska solidarnost da budu način svakodnevnog života, a ne samo način ponašanja u vanrednom stanju?

Svi zaintersovani svoje pisane i likovne radove, i svoje fotografije mogu slati mejlom na elektronsku adresu [email protected] i poštom na adresu: Istorijski arhiv u Pirotu, Srpskih vladara 130, sa naznakom “za nagradni konkurs”. Rok za slanje radova je 1.jun 2020. Posle završetka vanrednog stanja i uspostavljanja normalnog načina rada Arhiva, stručna komisija (za svaku oblast) će pregledati radove. Istorijski arhiv će, tradicionalno, najbolje učesnike konkursa nagraditi knjigama i drugim prigodnim nagradama, na manifestaciji obeležavanja Međunarodnog dana arhiva (koja će se održati posle ukidanja vanrednog stanja).

​Ostanite kod kuće, čuvajte se, i stvarajte…

Vaš istorijski arhiv u Pirotu

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker