Sport

Nađa Panić i Nikola Lazarević najbolji gimnastičari Pirota

Na današnjem Svetosavskom turniru u gimnastici u hali “Kej” predstavilo se stotinjak mladih nada pirotske gimnastike. Titule apsolutnih pobednika osvojili su Nađa Panić i Nikola Lazarević. Ovaj turnir se održava petu godinu za redom, a kvalitet turnira, po oceni sudije iz Niša i reprezentativca Srbije u gimnastici Dušana Đorđevića, iz godine u godinu sve je veći.

najbolji gimnasticari_resize

Slobodan Stefanović, trener Gimnastičkog kluba “Soko 2011”, koji je i organizator turnira, kaže da je vidljiv veliki napredak iz godine u godinu, kako u organizaciji, tako i u izvođenju tehničkih elemenata.

-Gimnastički sport se masovi u Pirotu i Srbiji i samo to može da da pravi rezultat da nas najbolji predstavljaju na brojnim takmičenjima. Takmičenje je prikazalo pravu sliku u kakvoj formi se nalazi naši takmičari i mi smo zadovoljni onim što smo videli. Nikola Lazarević je po treći put najbolji gimnastičar Pirota, a Nađa Panić već četiri puta, na prvom turniru bila je Nevena Stanković, tako da iz godine u godinu njihova forma se podiže, uvežbavamo nove elemente, čeka nas nova kategorija-kazao je Stefanović.

gimnastika_resize

Jedan od sudija na turniru Dušan Đorđević, državni reprezentativac, kaže da turnir u Pirotu iz godine u godinu napreduje.

-Ovde dolazim već peti put zaredom kao sudija i mogu da kažem da se vidi napredak svake godine, vidi se veliki boljitak i to ne samo u Pirotu nego i u drugim gradovima Srbije-kazao je Đorđević.

gimnasticari_06

Nađa Panić, najbolja gimnastičarka Pirota kazala je novinarima da je imala malu tremu na početku.

-To me je brzo prošlo i bilo je super u nastavku do samog kraja. Očekuju me međunarodni turniri i mnogobrojna druga takmičenja tako da je ovaj turnir odličan kao neki vid pripreme za jaka takmičenja-kazala je Nađa.

gimnasticari_04

Najbolji gimnastičar Pirota Nikola Lazarević kaže je bilo teško, konkurencija je bila mnogo jaka.

-Atmosfera u hali je bila veoma lepa. Sada nam predstoji državno prvenstvo i mogu da obećam da ću se truditi koliko mogu-kazao je Nikola.

gimnasticari_05

gimnasticari_10

gimnasticari_09

gimnasticari_08

 

gimnasticari_07

gimnasticari_02

Na kraju takmičenja, organizatori, GK “Soko 2011” dodelio je redakcijama TV Pirot, Pi kanala, Slobode i Pirotskih vesti zahvalnice zbog promocije sporta u Pirotu.

gimnasticari_01

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de