Politika

Načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, pozvala građane da izađu na referendum

Punoletni građani Srbije će u nedelju, 16. januara, moći da iskoriste svoje pravo i na referendumu glasaju za jednu od ponuđenih opcija o izmeni Ustava Republike Srbije u delu pravosuđa. Načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić, kaže da je reč o političkoj, a ne partijskoj odluci. Ako Srbija želi da sledi put Evropske unije onda je važno realizovati referendum. Glasački materijal stigao je u Pirot i raspodeljen je lokalnim samoupravama.

Načelnica Tončić kaže da su svi punoletni građani sa pravom glasa dobili glasačke listiće sa kojima će izaći na glasačka mesta, kao što je slučaj i sa izborima.

“Potpuno je identičan način glasanja kao i u izbornoj godini kada su lokalni, parlamentarni i predsednički izbori. S obzirom da je sada reč o promeni Ustava u delu pravosuđa, gde želimo da imamo nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo, na listiću su samo dve opcije – DA i NE za zaokriživanje. Republička izborna komisija je juče bila u Okrugu, dopremljen je sav materijal za sve četiri lokalne samouprave, tako da sve ide dinamikom kako je i predviđeno. Iskoristila bih priliku da pozovem sve punoletne građane da izađu na glasačka mesta. Od Nove godine imamo propagandni spot i građani su upoznati šta se to menja. To je bitno za neke buduće generacije kada neće biti važno ko je u tom trenutku na vlasti. Bitno je da se izborimo da se sudije biraju na pravedan način” – rekla je, pored ostalog, načelnica Tončić.

Nezavisno sudstvo je od velike važnosti za jednu državu i, načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, očekuje da će većina  punoletnih građana glasati za izmenu Ustava.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker