Gradska hronika

Na preliminarnoj listi za energetsku sanaciju porodičnih kuća 137 prijava

U toku realizacije Javnog konkursa za sufinansiranje mera energetske efikasnosti juče, 4. oktobra, objavljena je preliminarna lista korisnika. Danas počinju da teku rokovi, prvi od tri dana koji se odnosi na javni uvid i drugi za žalbe podnosilaca u trajanju od osam dana, počev od danas. Prema rečima gradskog menadžera za energetiku, Bojana Ivkovića, ukupno ima 137 prijava za sufinasiranje tri mere za podizanje nivoa energetske efikasnosti u individualnim domaćinstvima.

Ivković je istakao da će se ove godine sufinansirati tri mere – zamena stolarije, nabavka kotlova na pelet i nabavka solarnih panela za proizvodnju sanitarne tople vode.

“Za prvu meru, zamena stolarije, imamo 106 prijava, za ugradnju solarnih panela 4 i za nabavku kotlova na pelet 27 prijava. Komisija je nakon završetka roka za podnošenje prijava, to je bio 16. septembar, izvršila uvid u sve prijave i na osnovu stanja i priloženih dokumenata napravila trijažu i neke od tih prijava su odbačene, neke da nisu predmet Konkusa, druge u kojima nisu ispunjeni osnovni preduslovi za konkurisanje. Za solarne panele jedna prijava je odbijena, kod stolarije 19 i kod kotlova 3 prijave. Na osnovu ovih rezultata objavljena je preliminarna lista. Svi podnosioci imaju pravo uvida u dokumentaciju i pravo podnošenja prigovora komisiji u roku od osam dana” – rekao je Ivković.

Najverovatnije, u roku od dvadesetak dana biće poznata konačna lista kada će i početi potpisivanje ugovora za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker