Gradska hronika

Na pregled skenerom pacijenti putuju u Niš

Nakon kvara na skeneru koji je nabavljen pre nešto više od godinu dana svi pacijenti iz Pirotskog okruga umesto u Opštoj bolnici u Pirotu moraju da putuju u Niš, gde dnevno može da se pregleda svega dva pacijenta upućena iz pirotske bolnice.

skenerPo rečima pomoćnika direktora Opšte bolnice dr Nenada Zdravkovića, vrednost popravke skenera iznosi više od milion dinara.

-Vrednost čitavog skenera iznosi oko 55 miliona dinara, tako da se isplati popravka u svakom slučaju. Nadamo se da će to biti učinjeno u narednih par nedelja, međutim, bolnica nema dovoljno para za taj posao pa smo uputili apele svim opštinama Pirotskog okruga, čiji su čelnici već obećali da će u najkraćem roku uputili pomoć za popravku skenera, a takođe, o tome su obavešteni i Ministarstvo zdravlja kao i Filijala fonda za zdravstveno osiguranje u Pirotu-kaže dr Zdravković.

Trenutno na Institutu za radiologiju u Nišu je moguće obaviti pregled svega dva pacijenta upućenih ih Opšte bolnice u Pirotu tako da se na pregled skenerom prvenstveno šalju hitni slučajevi, dok se ostali pacijenti ubacuju na liste čekanja u Nišu ili, ako se skener u Pirotu u međuvremenu popravi, moći će da se pregledaju i u Pirotu.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker