Gradska hronika

Na kreativnom konkursu OŠ,,Sveti Sava“ osvojila je 100 000 dinara

Eko-paket, projekat koji je deo međunarodnog programa Eko-škole, održan je treću godinu zaredom u školskoj 2015/16 pod pokroviteljstvom kompanije Tetra Pak Production.

image

Projekat je kreiran u cilju edukacije javnosti o tome koji su pravilni načini za odlaganje upotrebljene Tetra Pak ambalaže i podizanja svesti o tome koliko je važno imati odgovoran odnos prema prirodi. Projekat podrazumeva sakupljanje upotrebljene Tetra Pak ambalaže i organizovanje edukativnih radionica. Aktivnosti u okviru projekta prati i kreativni konkurs.

image

U ovogodišnjem  Eko-paket projektu učestvovalo je 45 Eko-škola širom Srbije. Edukativne radionice o reciklaži održane su u 15 osnovnih i srednjih škola, a na njima su učenici bili u prilici da vide proces reciklaže upotrebljene Tetra Pak ambalaže u palper mašini.

image

Na kreativni konkurs stiglo je oko 800 radova iz 32 Eko-škole, koje su se takmičile u tri uzrasne kategorije pojedinačnih i grupnih radova.
Škola koja su se najviše istakla u izradi kreativnih skulptura od upotrebljene Tetra Pak ambalaže je OŠ “Sveti Sava” iz Pirota i nagrađena nagradama u vrednosti od 100 000 dinara. Koordinator projekta je bila učiteljica Marija Nikolić. Svi nastavnici I učitelji su se odazvali ovom konkursu I napravljene su divne sculpture u duhu širenja olimpizma. Naši sugrađani bili su u prilici da vide radove u hali ,,Kej” prilikom dolaska olimpijskog plamena.

Kompanija Tetra Pak Production nagrađuje i najbolja tri pojedinačna rada. Među njima su I učenici OŠ,,Sveti Sava”:
1.mesto “Tetra patika”, Jovan Mitrović, II razred, mentor Marija Nikolić, OŠ “Sveti Sava”, Pirot
2.mesto  “Tom”, Mina Minčić, II razred, mentor Marija Nikolić, OŠ “Sveti Sava”, Pirot

I u kategoriji grupnih radova
2.mesto OŠ “Sveti Sava”, Pirot  – rad “Brazilka 1”, mentor Jovica Ilić

Mentor sa najvećim brojem prijavljenih radova je Maja Karapandžić iz OŠ “Sveti Sava” iz Pirota, natavnica tehničkog obrazovanja I dobila je nagradu u vrednosti od 10 000dinara.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker