Lokalna samouprava

Na Kaleu se radi novi kružni tok, novi parking…

Kružni tok na Kaleu, koji će značajno rasteretiti i ubrzati saobraćaj u ovom delu grada, samim tim će pozitivno uticati i na generalnu bezbednost učesnika u saobraćaju, uveliko se gradi i biće završen za petnaestak dana, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti. Danas je radove obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je istakao da je zadovoljan ovogodišnjom građevinskom sezonom.

-Intenzivna građevinska sezona, trenutno se uređuje i parking na Kaleu koji treba da bude gotov do kraja godine i koji će značajno olakšati parkiranje, pre svega turistima koji dolaze da vide tvrđavu a radi se i parking u dvorištu kompleksa zgrada u Ulici 7. juli. Uradili smo parking u Ulici Branka Radičevića, radiće se i poligon a najveća investicija je otvoreni plivački kompleks. Ovde je jedno od većih gradilišta, našli smo saobraćajno rešenje da se uklopi kružni tok i sada od semafora u Ulici Srpskih vladara, sve do mosta Gazela se uređuju trotoari, uradiće se potpuno novi asfaltni sloj. Posao je vredan blizu 50 miliona dinara, svi zemljani radovi su završeni, trotoari, vodovodni priključci, kada se zameni tlo tamo gde je potrebno, ako vremenske prognoze budu adekvatne, asfaltiranje bi moglo da krene već naredne nedelje-kazao je Vasić.

Direktor JP za planiranje i izgradnju Grada Slaviša Svilarov kazao je da je reč o deonici dužine 700 metara, trotoari su završeni, danas je pušten saobraćaj da se odvija, doduše u otežanim uslovima, po završetku svih zemljanih radova preostaje nam asfaltiranje verovatno krajem naredne nedelje-kazao je direktor Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker