Lokalna samouprava

Na inicijativu lokalne samouprave uvažene primedbe građana Prčevca, nova rešenja ne predviđaju suženje kolovoza

Povodom sanacije puta kroz naselje Prčevac u Pirotu danas su se u Upravi grada sastali gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima i predstavnici JP “Putevi Srbije”, “Koridora Srbije”, projektanata i izvođača radova. Konkretno, sastanak je održan zbog primedbi građana da je na nekim delovima puta došlo do suženja kolovoza. Lokalna samouprava je odmah preduzela odgovarajuće korake kako bi se iznašla mogućnost vraćanja kolovoza u prethodno stanje, ili čak da se proširi, ako je to moguće. Dužina deonice o kojoj je reč je oko 600 metara, od skretanja za Gradašnicu do “lakat krivine” prema Planinarskom domu. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je odlučeno da se u prvih 250 metara put proširi na 5,5 m, da se ne smanjuje širina u narednih 250 metara u odnosu na prethodno stanje, i da u narednih 200 metara bude proširen, koliko to uslovi dozvoljavaju, do širine od 5, 5 metara.

Gradonačelnik Vasić je, najpre, zahvalio “Koridorima” na veoma dobroj saradnji, s obzirom da je veliki deo regionalnih putnih pravaca rekonstruisan na teritoriji grada Pirota. Kada je reč o delu puta koji prolazi kroz naselje Prčevac prosečna širini puta je bila 5,5 metara , da bi se u nekom delu sužavala na 5,2 i kratala do 6 metara. Projektant je zbog geometrije puta odlučio da cela trasa bude široka 5,2 metra i zbog toga su građani reagovali, jer je delimično sužen kolovoz, a proširen trotoar. Na današnjem sastanku iznađeno je rešenje koje bi trebalo da zadovolji interese građana i lokalne samouprave, ali će izvođaču radova otežati poslove. Vasić kaže da je deonica dosta problematična i smatra da su sadašnja rešenja maksimum što se moglo učiniti. On je naglasio da neće biti suženja kolovoza, u delovima puta gde je došlo do suženja da će se vratiti na prethodnu širinu, a gde je praktično moguće kolovoz će biti proširen.

Dušan Mijuk, šef Projekta “Istok” Koridora Srbije, kaže da je projektant iznašao optimalna rešenja da se građanima izađe u susret i proširi kolovoz u okviru zakonskih normi i onog što dozvoljavaju projektni elementi. Do dogovora je došlo zajedničkim radom, trotoari u naselju ostaju i ispoštovaće se minimalna širina od 1,2 metra.

Do kraja ove godine svi planirani radovi na deonici puta kroz Prčevac treba da budu završeni.

Foto: Aleksa Cakić

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker