DimitrovgradGradska hronika

Na Gradini zaplenjeno 13 kilograma droge

Carinici  na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom zaplenili su preko 13 kilograma ekstazija.

image

Ekstazi je pokušao da prokrijumčari 36-godišnji turski državljanin, koji je u popodnevnim satima svojim automobilom „Hyundai Matrix“ nemačkih registarskih oznaka stigao na granicu, na putu iz Nemačke ka Turskoj. 

image

Uređajem za merenje gustine materijala utvrđeno je da je ona na pojedinim mestima rezervnog pneumetika različita, a na skeneru je potvrđeno da je unutrašnjost umesto vazduhom ispunjena nekim drugim sadržajem. 

image

Daljom demontažom rezervne gume, iz nje je izvađeno šest paketa uvijenih u aluminijumsku foliju sa ukupno 5.595 grama ekstazija. Na svetlozelenim tabletama ekstazija utisnuta je slika bundeve, simbola za „Noć veštica“. 

image

Nakon toga je detaljno pregledan automobil, kada je ispod haube, u posebno prepravljenom kanalnom ventilacionom prostoru, posebno zaštićenom tečnom gumom, otkriveno još osam paketa, u kojima je bilo 6.571 grama ekstazija, dok je u jednom od njih, teškom više od jednog kilograma pronađena za sada nepoznata supstanca, čiji sastav će biti poznat tek nakon ekspertize. 

Turski državljanin je zajedno sa zaplenjenim narkotikom i automobilom kojim je pokušao krijumčarenje predat u dalju nadležnost policiji.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker