Gradska hronika

Na gradilištu Otvorenog plivačkog kompleksa sve pozicije zaposednute, mehanizacija i ljudstvo na sve strane

Radovi na, trenutno najvećem pirotskom gradilištu, Otvorenom plivačkom kompleksu, odvijaju se nezapamćenom dinamikom. Nedavno je u jednom danu, bez prekida, kako nalaže građevinska struka, betonirano dno bazena. Utisak je, posle toga su radovi znatno pojačani. Danas je počelo betoniranje zidova bazena, ali užurbano se radi na oko tridesetak međusobno povezanih celina na čitavom kompleksu. Nadzornik radova, diplomirani građevinski inženjer, Branislav Kostić, kaže da je koncentracija radova na glavnom bazenu, ali se nesmanjenom žestinom radi, što se može uočiti, na celom gradilištu.

“Pre svega skoncentrisani smo na bazen i bazensku školjku, ploča je urađena, sad se rade zidovi do prelivnih kanala, a onda će se i prelivni kanali raditi. To je plan za ovu godinu, nakon toga idu hidroizolacioni slojevi sa unutrašnje strane i lepe se keramičke pločice kao završna obrada. Mislim da je bolje da se to radi na proleće, ali videćemo. Što se tiče malog bazena situacija je slična kao kod velikog, a ono što se uporedo radi jeste deo zelenih površina, odnosno onaj deo koji nije obuhvaćen prostorom Otvorenog bazena već se odnosi na terene za košarku, padel teren, šetne staze, trim staza, biciklističke staze, teretane na otvorenom i tako dalje”- kaže Kostić.

Prema rečima Kostića na ostalom delu gradilišta rade se betonske ploče i priprema se podloga za tartan.

“Vidite, radi se na celom gradilištu. Postavljamo ivičnjake, spremamo postavljanje behaton ploča za sve ovo što se odnosi na šetališta. Takođe, radimo fontanu, pripremamo dečje igralište, jednostavno sadržaj je ogroman. Mi ovde imamo tridesetak funkcionalno zavisnih celina u celom kompleksu – bezen, restoran, svlačionice, nekoliko terena, vaj faj zonu i drugo, paralelno radimo mnogo stvari. Ono što je, takođe, dobro jeste da smo kompletne instalacije postavili i sad radimo na uređenju terena” – izjavio je za Pirotske vesti Branislav Kostić.

Kostić je istakao da je veoma zadovoljan dinamikom izvođenja radova, a pre svega kvalitetom. On je podsetio da grad Pirot finansijski uspešno prati izvođača radova i očekuje da će u idućoj godini, u jednom delu sezone, biti prvih kupača.

Rok za završetak radova je 360 kalendarskih dana, a dinamika plaćanja je sukcesivno u naredne tri godine, što je izuzetno povoljno za grad.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker