Gradska hronika

Na ćilimu duhovnosti i tradicije

U  okviru projekta “Na ćilimu duhovnosti i tradicije” udruženje Milica je u nedelju 4. septembra organizovalo posetu crkvi Svetog Nikole u Krupcu i manastiru Uspenje Presvete Bogorodice u Sukovu. Dvadesetak učenika od III do IV razreda prisustvovalo je jutarnjoj liturgiji u Crkvi Svetog Nikole u Krupcu. Kruna izleta bio je obilazak Manastira u Sukovu, gde su se mališani upoznali sa istorijom  manastira, kao i načinom izrade tamjana.

Autorke projekta kažu da su deca  bila oduševljena toplim gostoprimstvom i prezentacijom monaha Teofila o istorijatu  manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Sukovu, kao i živorinjama i prirodom na samom manastirskom imanju.

Cica Aleksić, Marija Šarović i Brankica Vidojević, autorke projekta, će u narednom periodu upoznati mališane sa spomenicima kulture u Pirotu, znamenitim ličnostima, a uskoro sledi i prezentacija o pirotskim česmama. Cilj projektaje je da se dečja pažnja preusmeri na ljubav prema zavičaju, tradicionalnim vrednostima i novim saznanja koja će im pomoći da budu ponosni na sebe, svoje poreklo, svoje uspešne sugrađane, prirodu i brojne znamenitosti Pirota i okoline. Projekat je, u okviru Pirotskog kulturnog leta, podržao Grad Pirot sa 80. 000 dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker