Reportaža

Na biciklama prešli 12000 kilometara za ugrožene u Africi

Nemci Feliks i Ben na njihovoj biciklističkoj humanitarnoj misiji preći će na desetine hiljada kilometara kako bi prikupili novac za pomoć ugroženoj deci Afrike.

​-Cilj nam je prikupljanje sredstava za Humanitarnu organizaciju Lekari bez granica. U Srbiju smo ušli juče. Na putu od Istanbula do Pirota smo čuli sve najbolje o srpskom gostoprimstvu i u to smo se i lično uverili-kaže Feliks za Pirotske vesti.


-Od Južnoafricke republike nam je najveći problem bila pustinja u Namibiji gde smo ostali bez vode, dok su nas u Etiopiji gadjali kamenjem. Prošli smo do sada kroz sledeće zemlje – Južnoafričkacrepublika, Namibia, Zambia, Malaui, Tanzania, Kenija, Etiopija, Sudan, Egipat (iz Kaira avionom u Istanbul)- Turska, Bugarska i sada Srbija. Dalje idemo – Hrvatska, Madjarska, Austrija, Nemačka- Freiburg gde ćemo putovanje završiti u rodnom gradu, mestu rodjenja i odrastanja-kažu Feliks i Ben.


Oni su na svojoj misiji do sada za Lekare bez granica ( http://www.msf.org/) prikupili 9800 evra.

-Na kraju putovanja ćemo odluciti koji ćemo tačno projekat pomoci u Africi- treba odluciti medju mnogo izbora-kažu ovi humanitarci.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker