Intervju

N1 – Pešić: Gvardiola je dolazio na moje treninge da uči

Jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera Svetislav Pešić gostujući na televiziji N1, izjavio je da još uvek ima motivaciju da radi i veruje da može još puno toga da učini u košarci.

pesicGovoreći o budućnosti srpske košarke kaže da vidi veliki potencijal i smatra Srbiju zemljom košarkaških talenata.

“Ja često kažem da postoje dve zemlje u kojima fudbal nije sport broj jedan već je to košarka – Srbija i Litvanija. Imamo i puno novih, talentovanih trenera koji donose nove ideje, tako da sa optimizmom gledam na dalji razvoj i popularnost košarke u Srbiji”, rekao je Pešić u intervjuu za N1.

Smatra da je Aleksandar Đorđević doneo pravu odluku opredelivši se da bude trener. Dodaje da Đorđević “gura reprezentaciju sa kojom ima i sportske rezultate” i očekuje da se košarkaši plasiraju na Olimpijske igre nakon kvalifikacionog turnira koji se igra u Beogradu.

Za Dušana Ivkovića, koji je objavio odlazak u penziju, kaže da je “jedan od ljudi koji je ostavio pečat ne samo u našoj nego i svetskoj košarci”.

“Lično mu želim puno zdravlja i da i dalje pomaže ostalim trenerima i našoj košarci”, poručio je Pešić.

Ponosni deda kaže da je unuk Luka odlučio da se bavi košarkom i da je najmlađi, sa 10,5 godina, član ekipe uzrasta do 12 godina koja je postala prvak Nemačke.

I pored brojnih svetskih destinacija u kojima je boravio, Pešić kaže da se najbolje oseća u Pirotu gde će, uz Barselonu i Nemačku, provoditi najviše vremena po završetku trenerske karijere.

Poznanstvo s Gvardiolom

Pešić kaže da donedavnog trenera fudbalskog kluba Bajern Pepa Gvardiolu zna iz vremena dok je bio trener košarkaškog kluba Barselona, gde je Gvardiola u to vreme igrao fudbal.

Kad je Gvardiola postao trener fudbalera Bajerna susreti su postali češći.

“Išao sam da gledam njegov trening, on je dolazio kod mene. Puno smo razgovarali i najviše ga je zanimala tranzicija u odbrani odnosno kad se izgubi lopta kako organizovati kontranapad, kao i zonski presing u košarci i udvajanje preko čitavog terena”, objašnjava Pešić.

Kompletan intervju pogledajte u video prilogu Televizije N1 ..

Izvor – www.rs.n1info.com

Foto/Video – N1

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker