Obrazovanje

Muzička škola u Pirotu proslavila 19. rođendan

Osnovna muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” u Pirotu na prigodan način i u skladu sa epidemiološkim merama proslavila je 19. godina postojanja i, prema postignutim rezultatima kako se čulo danas, veoma uspešnog rada. Škola je počela sa radom 3. oktobra 2002. godine i od tada pa nadalje beleži stalan razvoj i sve bolje i bolje rezultate u radu. Svečanosti, na kojoj su dodeljena priznanja najuspešnijim učenicima i njihovim mentorima, pored direktora pirotskih škola i drugih gostiju, prisustvovala je načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, i predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević.

Direktorka Muzičke škole u Pirotu, Marija Mijalković, kaže da je izuzetno ponosna na svoje đake i nastavnike koji su redovno ostvarivali zapažene rezultate u radu sa decom.

“Uspeli smo da ove godine imamo veći  broj nastavnika i veći broj učenika. Ukupno, u Školi imamo dvadeset jednog zapošljenog, a 189 učenika u ovoj školskoj godini. Ove godine se za upis u Školu prijavilo preko stotinu dece, a upisalo se njih 60. Trenutno, imamo odseke za klavir, harmoniku, gitaru i violinu, a u planu nam je da uvedemo i solo pevanje kada se za to stvore uslovi, nadamo se u skorije vreme. Za sada radimo na tome da unapredimo kvalitet nastave, prilagodili smo se i onlajn nastavi i pokazalo se da i kroz takav vid nastave postižemo dobre rezultate. Imali smo veliki broj takmičara, 26 učenika se takmičilo na 9 takmičenja republičkog i međunarodnog nivoa i osvojeno je 47 nagrada čime se posebno ponosimo” – izjavila je direktorka Mijalković.

Najboljim učenicima, koji su osvojili prva, druga i treća mesta, kao i njihovim nastavnicima uručena su priznanja. Mijalkovićeva je izrazila i veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi, jer bez  podrške i razumevanja ovakvi rezultati bi verovatno izostali.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker