Gradska hronika

MUP:Iskoristi priliku legalizuj oružje

Kao što je bilo i najavljeno,u okviru kampanje “iskoristi priliku legalizuj oružje”, pripadnici Policijske uprave u Pirotu, otvorili su svoj štand na centralnom gradskom trgu.

legalizacija oruzja

To znači, da građani mogu da dobiju sve informacije u vezi registracije ili prijavljhivanja oruzja koje su imali u ilegalnom posedu-bez ikakvih sankcija koje su inače uobičajene za ilegalno držanje  oružja.

Kako je Pirotskim vestima izjavila Olivera Milić, porparol Policijske uprave u Pirotu, osobe koje odluče da predaju ili registruju oružje tokom pomenute kampanje, neće snositi krivičnu odgovornost. Za registraciju oružja potrebna je lična karta, uverenje da se protiv konkretne osobe ne vodi krivični postupak, dokaz o uplaćenoj taksi i uverenje o obučenosti za rukovanje vatrenim oružjem. Može se registrovati lovačko, sportsko i oružje za ličnu bezbednost.

U istoj kampanji koja traje do 4. juna ove godine, može se , bez posledica i sankcija Policijskoj upravi predati automatsko i poluautomatsko oružje,eksplozivbna sredstva,, municija, kao i lovačko oružje, sportsko i oružje za lični bezbednost.

P.V.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker