Sport

Mozzartsport o Prvoj ligi Srbije: Ko je favorit za elitu!?

Radnički Pirot i Sloboda više nisu glavni favoriti za promociju. A ko jeste?

Izvor: Mozzart sport

Prošle jeseni trku su trčali Mačva, Sloboda i Radnički iz Pirota. Negde na proleće krenuo je sprint Zemunaca, Piroćanci su se pomirili sa sudbinom, pa su ih pretekli i Inđija i Bežanija, Sloboda je odolevala koliko je mogla, ali treće mesto na tabeli bilo je plafon. Nova sezona počela je jučerašnjom pobedom Sinđelića nad ČSK Čelarevom od 2:1, a već sada možemo da kažemo da će se prilično razlikovati od prethodne.

U Užicu je elan nekako splasnuo kad se saznalo da u klub ipak neće ući “milioni” biznismena iz Amerike Saše Turovića, koje sada očajnički čekaju u njegovom Čačku. A kad splasne elan, splasne i stanje na računu, pa se čini da će publika na Begluku gledati nešto lošiji fudbal nego lane. Slična situacija je i u Pirotu, s obzirom da se promenio predsednik, a i trener. Marjan Živković,  koji je radio odličan posao na stadionu “Dragan Nikolić”, otišao je i sa sobom u Novi Pazar poveo i najbolje igrače iz prošle sezone Ristova i Petrova. Novom šefu Draženu Dukiću biće potrebno vreme da sklopi sve kockice.

A ko bi onda mogao da napadne elitu? Na rečima su svi jaki, pa je dugačka lista klubova koji ističu najviše ambicije. Među njima i Pazar, Jagodina, Inđija… Ali utisak je da su neki klubovi bili nešto konkretniji na delima, mada je u Srbiji – a posebno u Prvoj ligi – prognoza prilično nezahvalna stvar. Uostalom, lane je Zemun imao samo jednu pobedu u prvih 11 kola, da bi u poslednjih 13 ostvario čak – 12.

Međutim, samo igrački gledano, Proleter sa Slane bare je s novim trenerom Zoranom Govedaricom selektirao veoma solidan tim. Bežanija je dovodila igrače i iz Japana i Australije i generalno oformila ekipu koja bi mogla da se porve za jedno od prva dva mesta. Jači nego lane morao bi da bude i Dinamo iz Vranja sa starim trenerom/predsednikom Draganom Antićem, koji je odbio poziv da pređe u niški Radnički. Metalac je kao dojučerašnji superligaš takođe ozbiljan, a pitanje je i kako će izgledati TSK u koji je uložio i Fudbalski savez Mađarske. Mada, u Bačkoj Topoli su ovu sezonu predodredili za stabilizaciju kluba, kako bi u onoj sledećoj zaista napali elitu, ali sudeći po tome kako su krenuli i koje igrače doveli (Ognjen Damnjanović, Nebojša Skopljak, Aleksandar Davidov, Nebojša Mezei…) ne bismo se iznenadili ako bismo ih videli u vrhu tabele. Uostalom, ne kaže slučajno ona stara narodna da se treba paziti tihih, a ne onih koji prete na sav glas.

Ne treba zaboraviti ni Teleoptik, koji stiže iz Srpske lige Beograd i deluje odlično predvođen mladim stručnjakom Milanom Ristićem, koji na raspolaganju uglavnom ima igrače koji žele da se dobrim partijama izbore za prelazak u prvi tim Partizana. Optičari, naravno, ne mogu da izbore plasman u Superligu, jer to pravila ne dozvoljavaju, ali ih vidimo pri vrhu tabele.

Ipak, nešto bliži odgovorima bićemo tek kada se ovog vikenda odigraju prve utakmice.

Prva liga Srbije, prvo kolo:

Sinđelić – Čelarevo 2:1 (2:0)

Subota:

17.30: (2,70) Novi Pazar (2,85) Metalac (2,80)
17.30: (1,85) Radnički Kragujevac (3,35) Budućnost Dobanovci (4,10)
17.30: (2,35) Temnić (2,95) Radnički Pirot (3,15)
18.00: (2,45) Jagodina (3,00) TSK Bačka Topola (2,95)
20.00: (2,80) Sloboda Užice (3,00) Proleter Novi Sad (2,55)

Nedelja:

17.30: (2,85) Inđija (2,90) Bežanija (2,60)

Ponedeljak:

17.30: (2,40) Teleoptik (3,00) Dinamo Vranje (3,05)

Izvor: www.mozzartsport.com

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker