Lokalna samouprava

Moskovljani oduševljeni Malim Jerusalimom

Delegacija Doma Moskve iz Sofije koju su činili Igor Tkač, direktor organizacije Moskovski centar za međunarodnu saradnju, njegov saradnik Oleg Klemov, kao i Boris Gromov, direktor Doma Moskve iz Sofije upoznala se danas u Pirotu sa turističkim potencijalima ovog kraja, pre svega iz oblasti verskog turizma, a obišla je i Slobodnu zonu Pirot.

Delegacija iz Moskve imala je i sastanak sa predsednikom opštine Pirot Vladanom Vasićem. Po Vasićevim rečima, Rusi su se najviše interesovali za verski i lovni turizam, ali i za mogućnosti intenziviranja privredne saradnje Moskve i Pirota putem Slobodne zone Pirot.

ACA_5507_resize

-Mislim da Pirot zajedno sa Nišem, a juče sam na ovu temu razgovarao i sa vladikom Jovanom, može da sklopi veoma interesantnu ponudu iz oblasti verskog turizma za turiste iz Rusije. Oni su obišli i Slobodnu zonu Pirot i konstatovali da bi se sporazum o slobodnoj trgovini koji naša zemlja ima sa Rusijom preko Slobodne zone Pirot mogao više da koristi, nego što je trenutno slučaj pa je ugovorena i prezentacija potencijala Slobodne zone Pirot u Moskvi-kazao je Vasić.

rep-isus

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker