Ljudi velikog srca

Mladi pirotski rotaraktovci – humanitarci za primer

Juče je u Pirotu, u hotelu “Ana Lux Spa” održan sastanak Rotari kluba Pirot kome je prisustvovala važna delegacija predvođena distrikt guvernerom Dejanom Čikarom. Sastanku su prisustvovali i predstavnici rotari klubova iz Zaječara Danilo Guberinić i Rotari kluba “Morava” Miomir Jovanović.

rotari pirot_1_resize

Kako je novinarima kazao distrikt guverner Čikara reč  je o takozvanoj guvernerskoj poseti Rotari klubu Pirot kako bi se ostali klubovi u Srbiji upoznali sa aktivnostima pirotskog Rotari kluba.

-Ono što smo čuli je za svaku pohvalu, jer su osim Rotari kluba, u Pirotu veoma aktivni i mladi iz Rotarakt kluba Pirot koji su organizovali nekoliko humanitarnih akcija i prikupili preko 400.000 dinara za lečenje i pomoć Piroćancima kojima je pomoć neophodna. U Pirotu postoji i Interakt klub, koji okuplja najmlađe, tako da je Pirot jedan od retkih gradova u Srbiji u kome su aktivni i Rotari klub i Rotarakt i Interakt klub-kazao je Čikara.

rotari pirot_5_resize

Predsednik Rotari kluba Pirot Đorđe Petrović kazao je novinarima da Rotari klub Pirota ima u planu u narednih par meseci i bratimljenje sa Rotari klubom iz grada Pirdopa, u susednoj Bugarskoj.

-Svako bratimljenje znači saradnju, a svaka saradnja ima za rezultat i određenu humanitarnu delatnost-kazao je Petrović.

Rotari klub Pirot u planu ima i akciju pomoći talentovanoj deci u Pirotu koja će se realizovati u narednom periodu, a o čemu će javnosti biti blagovremeno obaveštena.

Rotari je humanitarna organizacija koju je 1905. godine u Čikagu osnovao Pol Haris, koji je i prvi predsednik Rotarija. Danas Rotari ima preko 29.000 klubova u 140 zemalja sveta.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Masonsko udruzenje koje je skupilo celih 4.000 evra pomoci a u koje se uclanjuju mnogi zeljni NAPRETKA I SLAVE preko noci.Sama Masonerija je SEKTA piramidalne prirode gde se ne zna ko je na vrhu a interesantne su i njihove magijske inicijacije i RITUALI koje najostrije osudjuju sve glavne Hriscanske crkve Zapada i Istoka iako su u pocetku imali udela u njihovom stvaranju neznajuci u sta ce ovaj “pokret” da se pretvori.Svi odela i kravate a pomoc “celih” 4.000 evra:)
    Nadam se da cete mi objaviti komentar i da vas nicim nisu “impresionirali” 🙂

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker