Gradska hronika

Mladi Piroćanci briljirali u Novom Sadu

Ovog vikenda održan je 6. po redu Dramski festival na engleskom jeziku „Language Drama Lab” u Novom Sadu.

image

Učenici osnovne škole ”Sveti Sava” nastupali su u sledećem sastavu: Anja Ćirković, Katarina Gošić, Andjela Pejcic, Mihajlo Tosic, Mihailo Kostic i Dušan Kostić, učenici šestog razreda. Sa njima je svakodnevno radila nastavnica engleskog jezika, Bojana Manić.
I ove godine, kao i prethodne, uloženi rad i trud glumačke družine urodio je plodom. Pored odlične drame u celini koja ima edukativni karakter jer obrađuje temu ekologije gde su svi pokazali odlične glumačke veštine i poznavanje engleskog jezika, posebno su se istakli Dušan Kostić sa osvojenim 1.mestom za najbolju mušku ulogu i Mihailo Kostić za osvojeno 2.mesto za najbolju mušku ulogu.

image
Dušan Kostić osvojio prvo mesto

Dramski festival na engleskom jeziku je reviju znanja i kreativnosti, koja je primer uspešne saradnje kulture i prosvete, na dobrobit dece i mladih.

image
Mihajlo Kostić sa nastavnicom Bojanom Manić

Ovaj festival pružа podršku kreаtivnom ispoljаvаnju njihovih sposobnosti i tаlenаtа, kroz promociju multikulturаlnosti – sa ciljem podsticаnjа njihovog dramskog stvаrаlаštvа i stvаrаnjа novih kulturnih sаdržаjа nаmenjenih njihovim vršnjacima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker