Gradska hronika

Ministar Stefanović i Davenport u Dimitrovgradu

Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar policije i Majkl Davenport, šef degelacije EU u Srbiji, obišli su Regionalni centar granične policije na Gradini,  gde našim policajcima u čuvanju granice od migranata pomažu i njihove kolege iz Mađarske, Češke i Slovačke.

sednica-zajednicka

Ministar Stefanović je naglasio da je od početka migrantskog talasa podneto preko 2000 prijava protiv osoba koje su krijumčarile migrante i predstavljale opasnost po bezbednost Srbije i EU. On je konstatovao da je saradnja policije sa svim institucijama i Srbije sa EU uspešna i da Srbija polako postiže standarde  Unije. Takođe je pohvalio saradnju naše i bugarske policije koja  imaju i zajedničke patrole.

stefanovic-i-daven

Majkl Davenport je  Pograničnoj policiji uručio ključeve savramenog terenca koji će služiti za obilazak granice u svim uslovima. On je podsetio da je u toku projekat koji finansira EU  sa oko milion evra, a cilj je da se sa Srbijom kontroliše  migrantska kriza i da se upravlja njome.

izbeglice

Tokom dana, Davenport i državni sekretar u ministarstvu rada i zapošljavanja Dragan Todorović, posetili su novi tranzitno-prihvatni centar za migrante u Dimitrovgradu u čiju su izgradnju EU i Nemačka uložile oko 300.000 evra. Reč je o  savremenom centru površine 510 kvadrata koji će služiti za zbrinjavanje migrantskih porodica sa malom decom.

 migranti

U pomenutom centru  ima mesta za 120 osoba, a trenutno ih je oko 80 i to najviše iz Avganistana, Iraka, Sirije, a ima i nekoliko osoba sa Kube.

zgrada-tranzitno-priohvatni-centar

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker