Gradska hronika

Ministar Selaković i ambasadori u Sudu

Ministar pravde Srbije  Nikola Selaković i ambasadori SAD i Norveške Majkl Kirbi, odnosno Nils Ragnar Kamsbog, danas su svečano otvorili renoviranu zgradu Višeg, Osnovnog i Prekršajnog suda i tužilašrtava u Pirotu. Renoviranje vredno preko 600 ooo evra,  rađeno je  pod okriljem projekta Unapređenje dostupnosti pravde, koji su finansirali USAID i Kraljevina Norveška.

min istar selakovic u pirotu

 

-Ovakvu zgradu tačnije palatu poželeli bi mnogo veći gradovi. Ministarstvo ulaže mnogo napora, pažnje i sredstava kako bi pravda bila dostupna svima. Proteklih meseci renovirali smo mnoge sudove:Užice, Vranje Leskovac,Pirot,kao i  11 prekršajnih sudova. U narednom periodu jedan od ključnih projekata biće Prekršajni sud u Beogradu, u Ustaničkoj ulici-kazao je Selaković dodajući da  će Osnovni sud u Pirotu uskoro primiti pripravnike, jer sadašnje sudije ovog suda u proseku imaju po 700 predmeta, što je najviše u Srbiji.

sudije i tuzioci

Ambasadori SAD i Norveške su istakli da  su te zemlje putem raznih projekata u Srbiji uložile značajna sredstva i da je dostupnost pravde, koju osim ostalog omogućavaju i dobri uslovu rada, uslov za  ulazak u EU. Norveška je  u razne projekte koji se odnose na pravosuđe, u Srbiji uložila 3,8 miliona evra.

Predsednik pirotskog Višeg suda Sveta Mančić je u ime zaposlenih u ovdašnjem pravosuđu zahvali svima koji su pomogli osavremenjavanje uslova rada.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker