Ostale vesti

Ministar Mirović:Država će pomoći konsolidaciju Tigra AD

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave(MRRLS) Igor Mirović uručio je danas u sali Upravnog okruga Pirot predstavnicima devet opština sa juga Srbije ugovore o izgradnji značajnih infrastrukturnih projekata čija je ukupna vrednost preko 630 miliona dinara. U Pirotu će se iz ovog programa graditi most na saobraćajnom prstenu oko grada, takozvanom Drugom ringu čime će se značajno rasteretiti saobraćaj u gradu.

Infrastrukturni projekti biće realizovani u opštinama Vlasotince, Vladičin Han, Vranje, Merošina, Trgovište, Kuršumlija, Dimitrovgrad, Vladičin Han, Gadžin Han i Pirot. Polovina sredstava obezbeđena je iz zajma kod Evropske investicione banke, a drugu polovinu obezbedile su same opštine.

_DSC9999Ministar Mirović je kazao da država mora da pomogne slabije razvijenijim opštinama u ovom delu Srbije.

– Ključna poruka je da manje razvijene opštine moramo pomagati i mi ćemo to činiti i ove godine. Objavili smo i novi poziv za određena sredstva koja ćemo pre svega sa manje razvijenim sredinama investirati u one projekte koji će te sredine označiti kao prioritetne-rekao je Mirović, napominjući da je procedura praktično u toku. Takođe, raniju praksu dodele ugovora po čisto političkim kriterijumima moramo jednom da prekinemo, da se ponašamo profesionalno i da imamo partnere u svim lokalnim samoupravama. Srbija mora da postane profesionalna, uređena, pravna zemlja u kojoj se takmičimo samo znanjem, projektima, veštinom a ne praznim političkim pričama- rekao je Mirović.

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kazao je da je most na Drugom ringu od velike važnosti za grad.

-Mi smo već iz opštinskog budžeta obezbedili novac za izgradnju mosta tako da smo spremni da sa radovima krenemo u kratkom roku-kazao je Vasić.

Nakon posete Upravnom okrugu Pirot, ministar Mirović je posetio i kompaniju “Tigar” AD gde je izjavio da će država pomoći finansijsku konsolidaciju ove kompanije.

-Pokazatelji koje sam video ohrabruju i govore o tome da je “Tigar” na putu oporavka. Narednih dana održaćemo operativne sastanke sa svim zainteresovanim stranama, bankama, Fondom za razvoj i drugima kako bi zajednički pristupili jednoj vrsti kratkoročne finansijske konsolidacije koja bi omogućila potpuni oporavak “Tigra”-kazao je Mirović.

Generalni direktor kompanije “Tigar” AD Nebojša Đenadić izjavio je da ohrabruje činjenica da se poslednjih deset meseci proizvodnja odvija bez prekida.

-Imajući u vidu da u prvom kvartalu 2013. nismo radili, prošle godine je fabrika ipak imala realizaciju od preko 24 miliona evra, od čega preko 12 miliona na inostranom tržištu, što pokazuje da je ‘Tigar’ živa firma i da može da radi-izjavio je Đenadić.

Nakon posete “Tigru” ministar Mirović je posetio i privatnu firmu “Sinkom”.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

5 Comments

  1. Realizacija je mnogo manja cak i u odnosu na 2012 godinu a posebno u odnosu na ranije godine.
    Tigar ovako moze biti “ziv” jos dugo , sa minimalnim zaradama, nezadovoljnim radnicima koji odlaze iz firme.Koliko je “ziva firma” pokazuje i cinjenica da i pored tolike nezaposlenosti u Srbiji niko nije prihvatio mesto izvrsnog direktora za komercijalu i marketing na konkursu koji je objavljen.U izvornom odboru su ljudi koji ne ispunjavaju ni zahteve najnizih radnih mesta.A sa takvim ljudima i odlivom najboljih, nece Tigar jos dugo.Inace, ovo je samo jedno prazno predizborno obecanje!

  2. Jedino je g-din Mladjan Dinkic bio konkretan kad je Tigar u pitanju. Obecao 200 miliona i ispunio. U presudnom trenutku nam dao vestacko disanje. Zato smo jos zivi. Zato svi tigrovci da glasaju za URS!

  3. Izbor izvodjaca i kontrola radova nikako na lokalu,vec odrediti ljude iz ministarstva,ovamo je sve zarazeno.Nadamo se posle izbora da ce se mnoge stvari rasvetliti i uvesti u red-ovo je katastrofa sta rade i dokle su doveli gradjane,kojima nikad nije bilo teze,a vlastodrscima nikad lepse.A sto ga nema tkz direktor na zonutu,da li namirisuje omasljakat ?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker