Sport

Mini Maxi liga Pirot za male fudbalere počinje sledećeg vikenda

Mini Maxi liga Srbije se u ovoj, 19. po redu sezoni-2018/2019.  održava istovremeno u 27 gradova Srbije sa  preko 10.000 učesnika-dečaka i devojčica, iz preko 900 ekipa. Primarni cilj ovog projekta je popularizacija fudbala i upoznavanje najmlađih sa osnovnim pojmovima sportskog takmičenja kroz pozitivna iskustva, sa željom da se trajno opredele za ovaj sport. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su istovremeno, i od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti. Posebno smo ponosni, što su naši evropski i svetski prvaci u fudbalu deo svog fudbalskog odrastanja i prve korake na terenu ostvarili u Mini maxi ligi Srbije.

Mini Maxi liga Pirot za sezonu 2018/2019. startuje sledećeg vikenda, 17. februara (NEDELJA) 2019. godine u Balon hali u 10 sati. Mečevi FESTIVALSKOG DELA igraće se vikendom sve do polovine marta meseca, kada je na programu završni turnir za prvaka Pirotskog okruga. Ove godine Mini Maxi liga se održava u pet starosnih kategorija, od 2007. do 2011. godišta. Očekuje se učešće 16 ekipa iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada. Najbolje ekipe sa završnog gradskog turnira, učestvovaće na završnici regionalnih takmičenja za prvaka Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Najuspešnijima na regionu sledi takmičenje za prvaka Srbije. Biće ovo prilika za sve ljubitelje fudbala da uživaju u lepim fudbalskim potezima mališana a među njima je i mnogo talentovane dece koja su sigurno budućnost pirotskog i srpskog fudbala.

 

Organizatori Mini Maxi lige Pirot su Fudbalski savez Grada Pirota, Fudbalski savez Pirotskog okruga i Sportski centar Pirot.

 

RASPORED UTAKMICA

 

Vreme Godište A B
10:00 2007 FK RADNIČKI 1 FK RADNIČKI 2
10:40 2007 FK RADNIČKI 3 ŽFK JEDINSTVO 
11:20 2008 KMF PIROT FK BALKANSKI 
12:00 2008 FK RADNIČKI KMF BANJICA

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker