Sport

Mini basket fest održan u hali Kej

​Juče je u hali Kej, povodom 19 godina od osnivanja kluba, održan tradicionalni mini basket festival „U zdravom telu zdrav košarkaški duh“ za devojčice rođene 2005. godine i mlađih. Na festivalu ženske košarke, uz učešće oko 150 devojčica, odigrane su revijalne utakmice mlađih selekcija i devojčica iz škole košarke, a organizovana su i razna takmičenja. Takođe je organizovana i utakmica u mini basketu između devojčica iz našeg kluba i ekipe Mladost Vesna iz Bele Palanke, koju su dobile naše košarkašice rezultatom 29:28.


Takmičenje u mini basketu se odvijalo na mini koševima koje je klubu donirala „Fondacija Nataše Kovačević“

U takmičenju u izvođenju slobodnih bacanja najbolja je bila Anđela Cvetkov (2/5, 2/3), druga je bila Iva Igić, dok je treća bila Petra Nikolić.


U poligonu  spretnosti najbrža je  bila Ana Mateović koja je poligon prošla za 34.44 sekunde, druga je bila Nađa Ivanov sa  35.75 sekundi, a treće mesto zauzela je Jelena Madić sa 40.43 sekunde.


U takmičenju u šutiranju trojki učestvovale su košarkašice iz pionirske selekcije a najbolja je bila Mila Zlatković  (3/9), drugo mesto zauzela je Sofija Ranić, a treće Anđela Micić.

 Nagrade najuspešnijim takmičarkama uručili su Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, i treneri Dragan Ratković i Željko Lukajić.
Gosti festivala bili su: predstavnik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ratković (pomoćnik Marine Maljković u ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije), i prijatei kluba, trofejni košarkaški treneri Ratko Joksić, Željko Lukajić i Dimče Kofileski.
Generalni pokrovitelj festivala je Grad Pirot, a partneri u projektu su „Dunav osiguranje“, „Hidroelektrana Pirot“. Alatnica „Krstić“, „ZMV tours“ i Ribarnica „Kuba“.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker