Sport

Milovanović: Radnik je iskusna i čvrsta ekipa, očekujem jednu ozbiljnu utakmicu

U tećem kolu plej ofa Druge lige Srbije košarkaši Pirota sastaće se sutra, u petak 25. februara, sa Radnikom u Surdulici. Dvonedeljnu pauzu košarkaši Pirota iskoristili su pripremajući se za nastavak takmičenja u plej ofu i spremni su da ostvare svoj cilj i zabeleže pobedu protiv, vrlo neugodnog, Radnika koji je veoma dobrim igrama u prvenstvu izborio plasman u završnicu takmičenja. Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta.

Košarkaš Pirota, Nikola Đonlić, kaže da je ekipa Radnika dokazala da je dobar protivnik i da zaslužuje mesto u ovoj ligi, što se videlo i po igrama u sezoni, koju su odigrali na jako visokom nivou.

“Ostali su bez jednog od glavnih igrača koji je bio pokretač ekipe, ali bez obzira na to mi smo se ozbiljno pripremili za utakmicu. Na papiru Radnik se, možda, može nazvati lakšim protivnikom, ali mi ne smemo da ih potcenimo, pogotovo što igraju sjajno na svom terenu. Tamo je dobra atmosfera, imaju veliku podršku publike, ali mi idemo spremni i, naravno, da uzmemo dva boda, nastavimo pobednički niz u plej ofu i ostvarimo naš zacrtani cilj”- rekao je Đonlić.

Šef struke Pirota, Zoran Milovanović, kaže da se dobro radilo u pauzi i da očekuje da to ima adekvatan odgovor i na terenu. Ekipa Radnika nije za potcenjivanje, s obzirom da je dominirala u dobrom delu sezone.

“Ne bih o tome ko je favorit, ekipa Radnika je ozbiljna, iskusna ekipa koja igra čvrsto na svom terenu, fizički su veoma zahtevni, tako da ćemo morati i mi da odgovorimo na njihove performanse i da to uvedemo u igru koja nama odgovara. Imamo kapacitet da ovu utakmicu vodima na način koji nama odgovara, da naša igra odlučuje, znamo šta želimo, igraćemo tako da se protivnik prilagođava nama, a ne mi njemu. Očekujem jednu, baš, ozbiljnu utakmicu, ne gledamo druge, bavimo se sobom i probaćemo da utakmicu odigramo na maksimalnom nivou” – izjavio je Milovanović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de