Gradska hronikaLokalna samouprava

Do milion dinara za seoska turistička domaćinstva

Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu – turizma i zanatstva. Maksimalan iznos podsticaja po korisniku je milion dinara, a rok za podnošenje prijava je 1. decembar.

_DSC8502_resizePravo da koriste podsticaj imaju fizička lica koja su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica . Program se odnosi na podršku investicijama za izgradnju, dogradnju i adaptaciju objekata i nabavku opreme, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu.

_DSC8463_resizeKonkursom je obuhvaćen i program za podršku investicijama za nabavku opreme za bavljenje tradicionalnim zanatima koji su sertifikovani u skladu sa podzakonskim aktom kojim se uređuju poslovi koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovi domaće radinosti.

Konkursna prijava za dodelu podsticaja sa neophodnom dokumentacijom podnosi se slanjem konkursne dokumentacije putem pošte, preporučenim pismom, na adresu: Uprava za agrarna plaćanja, 15000 Šabac, Hajduk Veljkova broj 4-6.

Detaljnije informacije možete dobiti na internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker