Politika

Milica Đurđević Stamenkovski u Pirotu – Zahvalna Piroćancima za podršku na nedavnim izborima

Narodna poslanica Republike Srbije i predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, danas je boravila u Pirotu. Tom prilikom, u čitaonici Narodne biblioteke, održala je sastanak sa članovima Gradskog odbora i simpatizerima stranke. Ona je istakla da je u Pirot došla, ne samo kao predsednica stranke i narodni poslanik, već kao prijatelj u znak zahvalnosti Piroćancima koji su još ukazali poverenje na nedavnim predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Milica Đurđević Stamenkovski smatra da je Srpska stranka Zavetnici budućnost srpske političke scene i jedina je stranka koja je na nedavnim izborima samostalno ostvarila parlamentarni status.

“Sve druge političke grupacije nastupale su u koalicijama. Mi smo izašli sa našim programom, sa našim uverenjima, principima i krilaticom “Svoji na svome”. Građani su dali podršku i odlučili da mi budemo najsnažnija državotvorna opozicija koja će voditi računa i brigu u Narodnoj skupštini i u drugim skupštinama lokalnih samouprava o njihovim interesima i najvažnijim vitalnim državnim i nacionalnim pitanjima. Veoma mi je važno da Srpska stranka Zevetnici sačuva svoj karakter, karakter stranke koja je ponikla iz naroda i koja se trudi da uvek bude prisutna na terenu. Mi smo nastavili da obilazimo Srbiju i uvek se obradujem kada dođem u Pirot. Smatram da je rezultat koji smo postigli u Pirotu jako respektabilan” – rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je još dodala da će se na današnjem sastanku definisati smernice za predstojeće lokalne izbore i da će Piroćanci u Skupštini grada imati “Zavetnike” kao svoje predstavnike. Politika stranke nije menjana i programski postulati ostaju, ne samo u političkom rečniku, već i delovanju. Stranka će biti čvrsta brana svim pokušajima da Srbija prizna, takozvano, Kosovo i da će biti čvrsta garancija da Srbija neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Pored najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja stranka će nastojati da u Skupštinu vrati dve važne teme, a to su porodica i selo.

 

.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker