Sport

Mijalković među deset najboljih na takmičenju u Austriji

Najbolji pirotski i jedan od najboljih srpskih karatista na velikom finalu “WKF premijer lige” u Austriji plasirao se u deset najboljih.

Uroš Mijalković
Uroš Mijalković

Po rečima trenera Nenada Đorđevića, Mijalković je uprkos povredi mišića ostavio srce na tatamiju i postigao odličan rezultat.

-U prvom kolu pobedio je Holanđanina Luven Van Barta, u drugom kolu bio je bolji od Mađara Honinga, da bi u trećem kolu izgubio u zadnjoj sekundi meča protiv Francuza Ghioua, koji je pak u četvrtom kolu izgubio od karatiste Lija iz Hong Konga. Uroš se nije takmičio za medalju u repasažu ali je i pored toga plasman među deset najboljih na ovako jakom takmičenju izvanredan uspeh-kaže trener Đorđević za Pirotske vesti.

Mijalkovićev nastup je zbog povrede do poslednjeg trenutka bio pod znakom pitanja, ali je on uprkos povredi imao izuzetan nastup u dresu reprezentacije Srbije.

Na ovom takmičenju, koje se ovog vikenda odigrava u Salcburgu u Austriji takmiči se preko 600 karatista iz tridesetak zemlja, što ovo takmičenje čini jednim od najjačih na našem kontinentu.

foto ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker