Gradska hronika

Mihajlović:Autoput Niš-Dimitrovgrad biće završen do kraja godine

Autoput od Niša do Dimitrovgrada, na Koridoru 10, biće završen do kraja ove godine, a ceo Koridor 10 u Srbiji do kraja 2016. godine, izjavila je danas potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof.dr Zorana Mihajlović.

10402798_401425003356027_3594313346232470467_n

Mihajlović je nenajavljeno obišla radove na celoj trasi istočnog kraka Koridora 10, odnosno od Niša do Dimitrovgrada i uverila se da su izvođači radova u poslednjih nekoliko meseci efikasno i brzo radili, bez obzira na kašnjenja u prethodnom periodu.
“Koridor 10 je za Srbiju od strateškog značaja i cilj vlade je da do kraja 2016. on bude završen”, navela je Mihajlović i istakla da je to veoma važno za našu zemlju s obzirom na to da Srbija godišnje gubi više od 30 miliona evra zato što taj putni pravac nije završen. Ona je obišla radove na izgradnji dva tunela kod Dimitrovgrada – Progon i Pržojno Padina koje gradi grčka firma “Terna” gde su u toku završni radovi. “Ovi tuneli su praktično završeni i to na najtežem terenu i moram da kažem da sam prijatno iznenađena”, kazala je ministarka Mihajlović.

Ona je podsetila da na deonici Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada u dužini od 86 kilometara ima čak pet tunela i 84 mostovskih konstrukcija i istakla da će to sve biti gotovo do kraja godine.Kako je rekla, Srbija bi, da je ranije završila putni Koridor 10, imala mnogo veći protok robe i putnika na tom pravcu i zarađivali bi i na svim pratećim uslugama. “Zato je u interesu Vlade Srbije da učinimo sve da se što brže radi i ja ću svakog dana, ili bar svake nedelje obilaziti po jednu deonicu Koridora 10, jer je to zaista prioritet”, kaže Mihajlović.

 P.V.

izvor-Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturr

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker