Lokalna samouprava

Meštanima Ponora 18 tona flaširane vode

Predstavnici Sindikata sakupljača sekundarnih sirovina i predstavnici opštine Pirot uručil su danas 18 tona flaširane vode za piće.ACA_4730_resize

Po rečima Šabana Salijevića, iz Sindikata sakupljača sirovina kazao je da je reč o donaciji grada Niša, koja se realizuje zahvaljujući odličnoj saradnji opštine Pirot sa Sindikatom sakupljača sekundarnih sirovina.

-Donator je grad Niša preko Crvenog krsta. Drago nam je da možemo na ovaj način da pomognemo meštanima Ponora koji imaju problema sa vodom. Sa opštinom Pirot imamo odličnu saradnju i upravo na njihovu preporuku mi smo odlučiil da ovu donaciju podelimo u selu Ponor-kazao je Salijević.

milan popovic

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović kazao je opština Pirot već izdvojila 11 miliona dinara za rešavanje vodosnabdevanja sela Ponor.

-Ova donacija je i te kako dobrodošla jer će voda ovom selu dobro doći. Dobiće meštani još jedan kamion sa vodom, a u selu Ponor planiramo da dopremimo i mrežne kontejnere za plastičnu ambalažu i kontejnere za smeće kako bi meštani mogli da žive kao u gradu. Videli smo i rupe na putu pa se nadamo da ćemo tokom godine to sanirati a da naredne godine put presvučemo novim asfaltom-kazao je Popović.

Predsednik Mesne zajednice Ponor Predrag Potić kaže da su meštani prezadovoljni zbog ove pomoći.

-Hvala ljudima koji su se setili da nam uskrate muke koje imamo zbog problema sa vodosnabdevanjem. Vodu ćemo deliti po broju članova domaćinstva, s tim da će meštani imati obavezu da vrate praznu ambalažu-kaže Potić.

Jedan od meštana Gavrilo Rančić, zahvalio se opštini Pirot na naporima da se normalizuje vodosnabdevanje u ovom selu.

-Ima puno dece u selu, sad je leto dolazi puno dece iz cele zemlje i hvala predsednicima Vasiću i Popoviću i Vodovodu što se trude da nam kolko tolko umanje probleme sa vodosnabdevanjem, da bar imamo vodu za ličnu higijenu-kazao je Rančić.

A.Ć,

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker