Lokalna samouprava

Meštani traže pomeranje termina obustave saobraćaja?

Meštani sela Staničenje, Osmakovo, Vranište i Crnoklište sa primedbom na režim saobraćaja na magistralnom putu Pirot – Niš kod sela Staničenje, na izgradnji autoputa na Koridoru 10, obratili su se Odeljenju za urbanizam Opštine Pirot.

Obustava– Primedba meštana ovih sela se odnosi na prekid saobraćaja u popodnevnom terminu od 14 do 16 časova i njihov je predlog da se termin obustave saobraćaja pomeri dva sata kasnije, i da obustava saobraćaja na toj deonici bude u poslepodnevnom terminu od 16 do 18 časova. S obzirom da se radnici vraćaju s posla i sa njiva u tom terminu oko 14 časova, dešava se da zbog obustave saobraćaja budu zadržani sat do sat i po, i iz tog razloga, zahtev meštana pomenutih sela smatramo opravdanim. Shodno tome, Opština Pirot je preduzela mere iz njene nadložnosti i mi smo tokom prepodneva uputili dopis Koridorima, Putevima Srbije i nadležnom Ministarstvu, sa molbom da se usvoji zahtev meštana i da se pomeri termin obustave saobraćaja na magistralnom putu – izjavio je Pirotskim vestima Zoran Krstić, načelnik Odeljenja za urbanizam Opštine Pirot.

_DSC0675Prema rešenju Ministarstva saobraćaja u zoni mosta u Čifliku i kod sela Staničenje, vrše se potpune obustave saobraćaja, u dva termina, od 09 do 11, i od 14 do 16 sati, a o svim promenama Pirotske vesti vas redovno izveštavaju.

Tekst i fotografije – Aleksandar Ćirić

Slične vesti

6 Comments

  1. Citat: ”Opština Pirot je preduzela mere iz njene nadložnosti i mi smo tokom prepodneva uputili dopis Koridorima, Putevima Srbije i nadležnom Ministarstvu, sa molbom da se usvoji zahtev meštana i da se pomeri termin obustave saobraćaja na magistralnom putu – izjavio je Pirotskim vestima Zoran Krstić, načelnik Odeljenja za urbanizam Opštine Pirot”.
    UPUTITE DOPIS I ZA POPRAVKU STAROG PUTA, TAJ PUT TAKOĐE KORISTE ŽITELJI VAŠE OPŠTINE I PLAĆAJU POREZ OPŠTINI PIROT !!!

  2. Da nisu reagovali iz Opstine, rekli bi sto nisu, sta rade! Ne branim nikog, ali preterujemo s kritikama ponekad! Koridor 10 je drzavni projekat i nije bas nacelnik nekog odeljanja mogo bilo sta da spreci. Budimo realni!

  3. Demokratski, putem javne rasprave i mišljenjem struke doneta odluka u SO Pirot još 2003 -4 godine , da se usvaja brdska varijanta autoputa, i ista ušla u prostorni plan Republike Srbije, Ujedinjeni regioni na čelu sa Vericom Kalanović i našeg gradonačelnika su grubo prekršili zakon i naredili izgradnju dolinske varijante. Sada se polako pojavljuju posledice te samovolje i bahatosti. A tek će biti problema, od problema meštana naselja Sarlah, meštana sela uz reku Nišavu, alternativnog puta, bar za sada , ovo je samo početak.

  4. Trazili su ljudi bas to sto pominjete, ali taj put o kom govorite nije u nadleznosti opstine, vec republike, opstina je trazila i od izvodjaca radova da se put sanira sto je u dobroj meri i ucinjeno.
    Mozda bi racun trebalo uputiti onom ko je put i ruinirao, a svi znamo na koga mislim.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker