Gradska hronika

Međunarodni festival orijentalnog plesa u Nišu

Festival plesa, muzike, ljubavi i prijateljstva “RAKS Niš” održaće se 28-29. jula 2018. u Nišu i okupiće brojne ljubitelje orijentalnog plesa i muzike iz zemlje i inostranstva. Niš će biti domaćin jedinstvenog događaja na kome će nastupiti poznata imena u svetu orijentalnog plesa iz Srbije, Nemačke, Reunion Island-a, Argentine, Španije, Italije, Južne Afrike i Rusije. Plesačice, plesači i svi ljubitelji orijentalnih – trbušnih plesova, tribal, fantazi, boolywood i folklornih igara uživaće u bogatom programu punom muzike, zanimljivih kostima, edukativnih radionica, takmičenja i sigurno dobre zabave. Organizator ovog festivala je Piroćanka Marina Rabajn, devojačko prezime Radosavljević, koja se uspešno bavi organizovanjem sličnih manifestacija širom planete, posebno u Južnoafričkoj republici. 


* * GALA VEČE održaće se 28. jula 2018 god. sa početkom u 21h na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi.
* * JAVNI – OTVORENI NASTUPI i predstavljanje različitih stilova orijentalnih plesova biće organizovane tokom festivalskih dana u tvrđavi i otvorene su za sve zainteresovane, dok je za radionice potrebna prethodna prijava na sajtu festivala. Marina ‘Ajsa Samia’ Rehbein organizatorka festivala, inače svetski poznata plesačica i organizatorka sličnih festivala u Nemačkoj i Južnoj Africi, biće jedna od učesnica u programu, među kojima će se naći i poznata svetska imena koja će takođe održati i edukativne RADIONICE * *. Među kvalitetnim inostranim instruktorima i izvođačima se izdvajaju Pili Rubí Bollywood Dance iz Argentine, Artemis Dewald-Eberhardt iz Nemačke, Danisa De Paul iz Španije, Grazia Manetti i iz Italije, Latifa Saadii i Benjamin Ganova sa Reuniona, dalekog ostrva u Indijskom okeanu i mnogi drugi.

Organizatori vas pozivaju da uzmete učešće u vikendu plesa i muzike, kao učesnici – plesači, gledaoci ili pak volonteri. Svakako ćete uživati u nastupima lokalnih i internacionalnih zvezda.

Sve informacije u vezi prijava, programa, otvorene bine i radionica dostupne su na internet stranici festivala – www.raks-nis.com

Organizaciju festivala pokrenuo je RAKS tim, na čelu sa Marinom Rehbein (Srbija/Nemačka), a njegovu realizaciju podržali su Turistička organizacija Niša, agencija Med Career Germany udruženje Adventure Travel Network iz Niša i brojni pojedinci i volonteri.

Kontakt:
E‐mail: [email protected]
Tel:: 0049 176 312 75654 Marina (Germany)
Tel.: 00381 69 2741406 Aleksandra (Serbia)

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker