Sport

Međunarodni dan planina

U OŠ,,Sveti Sava“ danas je obeležen Međunarodni dan planina. Ovo je bila prilika da deca osnovno-školskog uzrasta stvore svest o važnosti planina za život ljudi, ali i uopšteno za život čitavog živog sveta. Obeležavanje ovog dana je jedna od aktivnosti vezana za učešće u međunarodnom projektu Eko-škola, koja se realizuje u okviru projekta Eko-motivacija koji podržava kompanija VIP.

image

Deca nižeg razreda, drugog i četvrtog, sa učiteljicom Marijom Nikolić primili su u goste Planinarsko društvo Vidlič. Planinar Robert Ilić, licencirani planinarski vodič, i Slavica Pavlović su na zabavan i edukativan način pokazala deci planinarsku opremu, upoznali ih sa različitim segmentima planinarstva kao sporta i naučili su decu osnove ponašanja na planini. Pričali su o osvojenim vrhovima i o vrhovima koji će tek osvojiti. Deci se posebno dopalo što su mogli da isprobaju deo planinarske opreme. 

image

Viši razredi su, takođe, dali učešće u obeležavanje ovog dana. U centralnoj školi , na časovima biologije, zajedno sa nastavnicom Violetom Popović, đaci su učili o biljkama i retkim vrstama koje se nalaze na našoj Staroj planini.
Nastavnik geografije Saša Ćirić je na svojim časovima pričao o obeležavanju današnjeg dana i o planinama koje se nalaze u Srbiji i van nje.

image

U selu Krupac , održana je prezentacija Sportskog udruženja ”Stara planina ikstrim”. Nastavnica geografije Vesna Vidačić i članovi udruženja učenicima starijih razreda prezentovali su svoj rad, i kroz prikazivanje filmova, slika i opreme koju koriste prilikom planinarenja i biciklizma na planini približili značaj planina i probudili u njima interesovanje kako za sam sport na planini, tako i za razvijanje svesti o značaju i očuvanju planina.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker