Sport

Medalje za džudiste Nemanju Ćirića i Nikolu Manića

Ovog vikenda je održan 14.turnir  za džudiste “Kup Olimpa” u grčkom gradu Litohoru. Turnir je bio za uzrasne kategorije od poletarca do kadeta.Na ovom turniru je učestvovalo oko 900 takmičara. 

 

-Neke od zemalja učesnica poput Rusije, Gruzije, Moldavije, Ukrajine, Grčke, Rumunije, Bugarske, Kipra, Srbije i mnogih drugih govore da je turnir bio izuzetno jak. Mi smo i ovog puta pokazali da radimo odličan džudo i ponovo se okitili medaljama. Kod poletarca bronzu je osvojio Nemanja Ćirić. Iako najbolji takmičar u svojoj kategoriji izgubio je u polufinalu i turnir zavrsio kao treći.Na turniru je imao bolove u stomaku i na kraju je pored umora odlično odradio sve mečeve. Kod mladjih pionira Miodrag Petrov je završio na 5 mestu i u borbu za bronzu izgubio od grčkog takmičara.

Dencic Veljko je kod kadeta do 81 kg zavrsio na 7 mestu i u osmini finala je napravio gresku koja ga je kostala ispadanja iz borbe za medalju. Nikola Manić je bio najbolji nas pojedinac. U zestokoj konkurenciji od 19 takmičara zavrsio je kao treći. Izgubio je u prvom kolu ali je narednih 5 meceva dobio na impresivan način i na kraju je osvojio bronzu. Kvalitetom borbi i tehnikom je pokazao da mu je bilo mesto u finalu. Sledeci turnir je u Brusu za poletarce i pionire krajem aprila-najavljuju iz ovog kluba.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker