Ostale vesti

Maskirani muškarci zastrašivali odbornicu

U Beloj Palanci dvojica maskiranih muškaraca tražili su od odbornice DS-a u ovdašnjem parlamentu Zorice Penić da potpiše ostavku na odborničku poziciju uz pretnje po bezbednost njene porodice, saopštila je opština Bela Palanka.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković, u nedelju 2. februara dvojica maskiranih muškaraca prestrašila Penićevu u večernjim časovima i uz pretnje zatražili da potpiše formulare za podnošenje ostavke.

DSC00093_resize

-Dvojica maskiranih muškaraca su i pored zaključane kapije u selu Moklište, gde odbornica Zorica Penić živi, ušli u dvorište njene porodične kuće, pozvali je i kazali da joj se “loše piše ako ne potpiše ostavku”. Nasilnike odbornica Penić nije prepoznala jer su imali kape i jakne tako da su im se samo oči videle, ali je jedan od komšija video da su došli automobilom bugarskih tablica a zapamtio je i poslednja dva broja na tablici. Oni su odbornici Penić ostavili rok od dva dana da potpiše ostavku. Kada su je posle dva dana nasilnici pozvali telefonom, Zorica je rekla da joj ne pada na pamet da bilo šta potpisuje na šta su joj oni odgovorili da “od sutra počinje pakao za nju i njenu porodicu, počinjemo od tvog sina Milana”-navodi se u saopštenju opštine Bela Palanka koje  je potpisao predsednik Miljković.

Predsednik Miljković kaže da ovo nije prvi ovakav slučaj.

-Jedna od žrtava je i odbornica Jelena Mitić kada je 1. jula 2013. na nju nasrnula grupa nasilnika tražeći takođe da potpiše ostavku a na sličan način je zastrašivan i samostalni odbornik Bogdan Ranđelović. Svi slučajevi su prijavljeni policiji, ali nemamo informacije dokle se stiglo sa radom na rasvetljavanju ovih slučajeva-tvrdi Miljković.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker