Maraton za bebe

Sve veći broj humanih Piroćanaca učestvuje u humanitarnoj akciji Rotari i Rotoract kluba Pirot “Maraton za bebe”, sa ciljem da se prikupi dovoljno novca za kupovinu uređaja za ispitivanje sluha kod novorođenčadi za odeljenje Ginekologije i akušerstva pirotske Opšte bolnice.Osim velikog broja humani Piroćanaca, akciji su se priključili i uspešni privrednici pa je tako vlasnik poslastičare “Rekord” Elvir Šaćiri kupio petnaestak majci za sve svoje zaposlene.

-Ovo je odlična akcija. Kupio sam majce za sve moje zaposlene i nadam se da ću tako motivisati i druge uspešne privrednike da se uključe u akciju i da se prikupi dovoljno novca za kupovinu ovog uređaja koji nedostaje našoj bolnici a namenjen je najmlađima-kaže za Pirotske vesti Šaćiri.

ACA_0302_resize

Jedna od idejnih tvoraca akcije Nenad Pešić, iz Rotari kluba Pirot, kaže da se iz dana u dan sve veći broj Piroćanaca odaziva akciji,

-Do sada smo prodali više od 150 majci i nadamo se da ćemo prikupiti dovoljno novca. Odrasli majce mogu da kupe za 800 dinara, dok je cena majci za decu 600 dinara. Akcija se sastoji u tome da svakog popodneva od 17:30 i vikendom od 12 sati trčimo na keju po tri kilometara. Akcija traje 14 dana, završava se narednog utorka i zbog toga se akcija i zove “Maraton za bebe”, sobzirom da ćemo pretrčati ukupno 42 kilometara”, kaže Pešić za Pirotske vesti.

ACA_0310_resize

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar